Dan za kakovost na BIC Ljubljana 2024

Dan za kakovost smo na BIC Ljubljana namenili strategiji digitalizacije

V žarišču letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja, promocijske kampanje na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki jo usklajuje Andragoški center Slovenije, je nedavno potekal tudi Dan za kakovost 2024, ki je namenjen pogovorom in ozaveščanju sodelavcev, udeležencev, partnerjev in druge strokovne in širše javnosti o sistematičnem delu organizacije na področju kakovosti izobraževanja odraslih in dosežkih, h katerim je to delo pripomoglo.

Na BIC Ljubljana smo 27. 5. 2024 v okviru Dneva za kakovost organizirali delovno srečanje razvojne skupine zaposlenih za pripravo Strategije digitalizacije Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. V skladu s tehniko timskega strateškega načrtovanja po metodi Šest klobukov razmišljanja, ki nam jo je predstavila mag. Janja Milič Velkaverh, smo pripravili izhodišča za našo strategijo digitalizacije.

V današnjem svetu je digitalna pismenost ključna kompetenca. S strategijo digitalizacije želimo na BIC Ljubljana pripraviti naše dijake in študente na prihodnje izzive in poklice, ki bodo zahtevali digitalne veščine in varno uporabo tehnologije, izboljšati organizacijo dela, povečati dostopnost informacij, poskrbeti za še bolj učinkovito komuniciranje med različnimi deležniki ter razširiti kompetence učiteljev in strokovnih delavcev na področju digitalne pismenosti.

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana je sicer tudi prejemnik Zelenega znaka kakovosti, ki ga ACS od leta 2004 podeljuje izobraževalnim organizacijam, ki s samooceno doseganja opredeljenih standardov in priloženimi dokazili izkažejo, da sistematično skrbijo za kakovost svojih storitev v izobraževanju odraslih. Prav tako na BIC Ljubljana delujeta dva svetovalca za kakovost, mag. Jasna Kržin Stepišnik (direktorica zavoda) in Gregor Matos (vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra na BIC Ljubljana). 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki