V okviru programa Erasmus+ je BIC Ljubljana organiziral mobilnost za predstavnike različnih slovenskih šol na Finsko 2024

Erasmus+ mobilnost na Finsko: odkrivanje dobrih praks in trendov v izobraževanju

V okviru programa Erasmus+ je BIC Ljubljana v oktobru 2024 organiziral mobilnost za predstavnike različnih slovenskih šol na Finsko. Namen usposabljanja je bil spoznati najnovejše trende in dobre prakse na področju izobraževanja na Finskem.

Udeleženci smo med 14. in 18. 10. 2024 obiskali tri izobraževalne institucije: TAMK UniversityWinNova in KEUDA.

Na Univerzi TAMK smo se seznanili s pedagoškimi inovacijami in kulturnimi vidiki izobraževanja, digitalnimi rešitvami, ki jih uvajajo v izobraževalni proces ter svetovanjem in socialnimi storitvami za študente. Ogledali smo si tudi Sote Virtual Lab, virtualni laboratorij za področje izobraževanja zdravstvene nege.

V WinNovi so predstavili svojo šolo in nas seznanili s finskim sistemom izobraževanja ter strukturo svetovanja in podpornih storitev za njihove udeležence izobraževanj (dijake in odrasle). Prav tako smo razpravljali o digitalni pedagogiki, strategijah in programski opremi, ki jo uporabljajo pri poučevanju. Seznanili smo se tudi z možnostmi nadaljnjega izobraževanja za odrasle in vajeništvom v WinNovi.

V zadnji ustanovi, KEUDA, ki je med obiskanimi največji izobraževalni center z 12 000 dijaki in odraslimi udeleženci na leto, so nam predstavili poklicne kvalifikacije, ki jih nudijo svojim udeležencem izobraževanj, razpravljali smo o finski reformi izobraževanja iz leta 2018 in njenem vplivu na delo učiteljev, svetovanju za odrasle in osebnih študijskih načrtih ter tudi o novostih, ki se nakazujejo v bližnji prihodnosti na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja. 

V okviru usposabljanja smo tako pridobili dragocene izkušnje in znanja, ki jih bomo lahko prenesli tudi v naš izobraževalni proces. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki