Na vajah barmanstva smo študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v februarju 2025 gostili eno izmed največjih strokovnjakinj na področju fermentiranja pijač Anjo Skrbinek in našega študenta Nika Jošta.
Anja nas je popeljala skozi čudoviti svet fermentacije in nam odprla popolnoma nova obzorja v svetu pijač. Sledimo letnim časom, razmišljajmo lokalno, delujmo trajnostno so bile uvodne besede, ki nas niso pustile ravnodušne. Različne vrste fermentacij nam omogočajo široko paleto produktov, ki jih lahko s pridom uporabimo tudi v gastronomiji. Pripravili smo dve različni vrsti kombuče, lakto fermentirane maline, dve različni infuzirani kombuči ter GINGER BUG ‘wild yeast starter’.
Naš študent Nik Jošt nam je predstavil svoje diplomsko delo v nastajanju pod mentorstvom Boštjana Humskega in Anje Skrbinek in sicer izdelavo domačega ciderja.
Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti Anji Skrbinek za njen dragocen čas in vso predano znanje, pozitivno energijo ter strast do poklica, ki ga opravlja in Niku Joštu za odlično predstavitev. Veselimo se našega sodelovanja tudi v prihodnje.