Naš šolski vivarij na obisku v Tehniškem muzeju Slovenije

Naš šolski vivarij na obisku v Tehniškem muzeju Slovenije

15. oktobra 2024 so dijaki BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole predstavili delo v šolskem vivariju in poskrbeli za promocijo programov tehniška gimnazija in veterinarski tehnik osnovnošolcem v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri.

VIVARISTIČNI KROŽEK NA BIC LJUBLJANA ŽE 23 LET

Ste vedeli, da vivaristični krožek pri nas deluje že skoraj od začetka delovanja šole na lokaciji Cesta v Mestni log, od leta 1991? Okoli 7. ure na delovni dan pridejo v naš vivarij že prvi dijaki, saj pred poukom poteka oskrba živali – tam poskrbimo, da imajo živali hrano in vodo, primerno pripravljen prostor, temperaturo in vlago, poskrbimo za pospravljanje iztrebkov, sajenje rastlin, zalivanje rastlin, odpravljanje težav z muhami,  za menjavo grelnih in drugih žarnic, za primerno svetlobo in za hranjenje živali, ki poteka med glavnimi odmori …

40 VRST ŽIVALI

V šolskem vivariju trenutno prebiva okoli 40 vrst živali, največ je predstavnikov kuščarjev, imamo kače, želve, gekone, agame, ribe, vodne žabe, axsolotl, kunčico, činčile, ježa, madagaskarskega sikajočega ščurka, paličnjake, afriške kobilice in pa tiste živali, ki jih gojimo za hrano, to so mokarji, zoofobi, črički, polži … Glavna zvezda vivarija je seveda naš Franček, mehiški zeleni legvan, ki je star več kot 20 let in se zelo rad crklja! Šolski vivarij je odličen prostor tudi za povezovanje dijakov različnih smeri in starosti, nemalokrat se zgodi, da dijakom sodelovanje v krožku, kjer sodeluje okoli 20 dijakov in dijakinj, pomaga tudi pri stiskah.

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki