Užitne divje rastline: zakaj so koristne in kje jih najdemo?

Koprive, trobentice, vijolice, marjetice, ivanjščice, dresnik, socvetje črnega bezga, travniška kadulja – ste vedeli, da so vse te rastline vsaj delno tudi užitne …?

Uvrščamo jih med divje rastline, ki našo prehrano lahko zelo obogatijo. Zakaj vse so koristne, kje lahko divje rastline najdemo in na kaj moramo biti pri nabiranju in njihovi pripravi še posebej pozorni – o vsem tem se je v tokratni rubriki Pod pokrovko na 1. programu Radia Slovenija novinarka Tadeja Bizilj pogovarjala z našo predavateljico na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, univerzitetno diplomirano inženirko živilske tehnologije, Evo Grohar Gros.

Poslušajte prispevek in izvedeli boste, kaj lahko storimo iz bezga, navadnih marjetic, hmelja, travniške kadulje in drugih užitnih divjih rastlin. Eva nam je postregla še z veliko drugimi zanimivostmi, med drugimi tudi o tem, da raziskave kažejo, da je japonski dresnik podaljšal življenjsko dobo pri kvasovkah, črvih in muhah, njegove poganjke pa lahko pripravimo skupaj s skuto kot okusen obrok. 

Poslušaj radijsko oddajo Pod pokrovko.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki