Pri nas že diši po praznikih! Prepustite se harmoniji okusov – tatar dimljene rdeče postrvi, topinamburjev čips in okisano jabolko vas popeljejo v kulinarično pravljico. Sledijo domače testenine, hobotnica ali nežna porketa, za sladki finale pa poširana hruška v žafranovem objemu in medenjakove praline – prava simfonija prazničnihokusov.
Študenti BIC Ljubljana, skupaj z šefom kuhinje v naši restavraciji KULT316, Gregorjem Potočnikom, od 2. do 24. decembra 2024 (od 17. ure dalje) vsak delovni dan pripravljajo kulinarično popotovanje za čarobne zimske večere. Vabljeni!
MENI
Tatar dimljene rdeče postrvi, okisano jabolko, topinamburjev čips, majoneza z ječmenovim sladom
***
Juha rdeče pese, pomaranča, crème fraiche
***
Domače testenine z žajbljevim maslom in albuminsko skuto, lešniki
***
Pečene lovke hobotnice, koruzni pire, solata koromača, maslena omaka
***
Porketa, pire z jurčki, ohrovt z brusnicami, jabolčni gel, miso omaka
***
Poširana hruška v žafranovem sirupu, sladoled rogljičkov, mandljev krokant, omaka bele čokolade
***
Medenjakov praline
CENA
4 hodi: 40,00 €
7 hodov: 58,00 €
MENI Z IZBRANIMI VINI
Tatar dimljene rdeče postrvi, okisano jabolko, topinamburjev čips,majoneza z ječmenovim sladom Rose, polsuho, 2022, Prus, vinorodni okoliš Bela krajina - 0,10 l, 3,90 €
***
Juha rdeče pese, pomaranča, crème fraiche
***
Domače testenine z žajbljevim maslom in albuminsko skuto, lešniki Zelen, suho, 2021, Deci, vinorodni okoliš Vipavska dolina - 0,10 l, 3,60 €
***
Pečene lovke hobotnice, koruzni pire, solata koromača, maslena omaka Malvazija, suho, 2021, Korenika Moškon, vinorodni okoliš Slovenska Istra - 0,10 l, 3,90 €
***
Porketa, pire z jurčki, ohrovt z brusnicami, jabolčni gel, miso omaka Rulandec, suho, 2021, Pullus, vinorodni okoliš Štajerska Slovenija - 0,10 l, 6,50 €
***
Poširana hruška v žafranovem sirupu, sladoled rogljičkov, mandljev krokant, omaka bele čokolade
Tokaj, sladko, 3 Puttonyos, 2010, Oremus, vinorodna dežela Tokaji- Hegyala, Madžarska - 0,10 l, 7,50 €
***
Medenjakov praline
REZERVACIJE
Rezervacije sprejemamo na e-naslov kult316@bic-lj.si ali telefon 01 235 52 60.