ZMAGOVALNI TATARSKI BIFTEK
Si boste letos med prazniki privoščili tatrski biftek? V oddaji Koda na TV Slovenija smo 13. 12. 2022 predstavili zmagovalni recept za tatarski biftek, s katerim je naš študent Anže Zdešar prejel zlato medaljo na Grand Gourmet 2022 Split.
Šef kuhinje v naši šolski restavraciji KULT316, Blaž Švigelj pa je gledalcem postregel še z nasveti, kakšno meso je najbolj primerno za pripravo tatarskega bifteka in kako dolgo ga lahko hranimo.
OGLEJTE SI TV PRISPEVEK V ODDAJI KODA
Skupaj s Timotejem Grobovškom, študentom v programu živilstvu in prehrana pa je Anže Zdešar za Prvi program Radia Slovenija predstavili zgodovinske zanimivosti nastanka tatarskega bifteka, zmagovalni recept, nasvete za postrežbo in varno pripravo in hrambo bifteka!
POSLUŠAJTE ODDAJO POD POKROVKO
SODOBNA SARMA
Za praznike lahko pripravite tudi sodobno sarmo: namesto kuhanja in zavijanja mesa v zelje - meso pečemo, zelje pa režemo. Recept je za TV oddajo NaGlas na TV Slovenija pripravil naš študent Vuk Kokan, prejemnik zlate medalje na mednarodnem kulinaričnem tekmovanju Gastro Cup Serbia.