Tekmovanje Ecotrophelia 2019, ki ga organizira GZS, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih izdelkov, je potekalo 11. 6. 2019, razglasitev rezultatov pa 20. 6. 2019. BIC Ljubljana je na tekmovanje prijavil 2 ekipi, ekipo "Barley&Me" pod mentorstvom predavateljice Marije Kostadinov in ekipo PinNONA pod mentorstvom predavateljice Katarine Smole. Člani obeh ekip so iz: BIC Ljubljana, VSŠ, Ekonomske fakultete UL in Fakulteta za management UP. Obe ekipi sta dosegli odlične rezultate v okviru Ecotrophelia 2019, ekipa "Barley&Me" se je uvrstila pa še med finaliste tekmovanja EIT Food Innovation prizes 2019. Naslov za Najbolj inovativen dizajn v živilstvu na tekmovanju Ecotrophelia 2019 je prejela ekipa PinNONA - Teja Podjed, Tjaša Tržan Betz, Nika Košir, Urška Grdiša. Tekmovale so z izdelkom PinNONA, ki je pinjenec z dodatkom mešanice ječmena in želoda. Ekipa "Barley&Me" - Jan Debelić, Luka Knez Lazar, Matej Krajnik, Matevž Mitrovič Slapar in Julija Vulić - je tekmovala z izdelkom NEWDLES, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami in v okviru Ecotrophelie 2019 dosegla bronasto priznanje (3. mesto), v okviru EIT Food Innovation prizes 2019 pa 2. mesto. Za odlične rezultate vsem članom ekip in mentoricama čestitamo. Več lahko preberete TUKAJ.
Zadnje novice
Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo
prijavite se na našo listo