Bodoči naravovarstveni tehniki/ce na naravovarstvenem strokovnem taboru na obali

Dijaki 2. letnika programa naravovarstveni tehnik/ca BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole so od 8. - 10. 5. 2024 na naravovarstvenem strokovnem taboru na slovenski obali. Spremljajte njihove aktivnosti! 

DAN 1

Prvi dan smo si ogledali zavarovani območji krajinski park Strunjan in krajinski park Debeli Rtič. Tam smo raziskovali naravne znamenitosti (klif, ostanek hrastovega gozda, abrazijski spodmol, strunjansko laguno Stjužo ter soline in zaliv sv. Jerneja). Spoznavali smo tudi živalstvo in rastlinstvo tega območja, zlasti rastline, ki so prilagojene sušnim in slanim razmeram. Bilo nam je lepo.

DAN 2

Drugi dan naravovarstvenega tabora je potekal v znamenju raziskovanja obale Debelega Rtiča. Vzorčili in proučevali smo organizme različnih življenjskih območij morja. Popoldne smo se odpravili do pokopališča školjk, kjer smo odkrivali raznolikost živalskega in rastlinskega sveta. Ker pa nismo mogli iz svoje kože, smo na poti do Ankarana očistili manjši del slovenske obale in napolnili kar nekaj vreč z odpadki. Po opravljenih obveznostih smo se aktivno družili ob nogometu, odbojki na mivki in plavanju v morju.

DAN 3

Zadnji dan tabora smo zaključili z obiskom v naravnem rezervatu Škocjanski zatok, kjer smo najprej poslušali zanimivo predavanje o tem, kako so revitalizirali to degradirano območje in kakšen pomen ima v današnjem času. Nato pa smo se, z daljnogledi v roki, odpravili opazovat rastlinstvo in živalstvo rezervata. Naredili smo tudi evalvacijo tabora in na plakatih prikazali, kaj vse smo se naučili. Splošen vtis – imeli smo se super!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki