Učitelji BIC Ljubljana v Torinu v sklopu projekta Food Odyssey

Mednarodni projekt Food Odyssey: učitelji BIC Ljubljana soustvarjajo virtualne učne izkušnje

Med 16. in 19. oktobrom 2024 se je ekipa štirih učiteljev – Sabina Dremelj, Pia Golob, Jaka Mihelčič in Alenka Sedlar Špehar, udeležila mednarodnega sestanka projekta Food Odyssey v Torinu, kjer so se srečali partnerji iz Slovenije, Italije, Srbije in Španije. Na srečanju so sodelovali pri razvoju inovativnih orodij za izobraževanje o trajnostni prehrani in klimatskih spremembah. Ena izmed ključnih aktivnosti je bila ustvarjanje virtualnih ugank za internetne sobe pobega, kar bo omogočilo dijakom interaktivno in zabavno učenje.

V petek so se posvetili pregledu dosedanjega dela na projektu in načrtovanju prihodnjih aktivnosti. Sodelovali so tudi na kuharski delavnici, kjer so se naučili priprave klasične italijanske torte Caprese, ki nas je navdušila s svojo preprosto, a bogato sestavo. Za kuharsko delavnico in prehrano je poskrbelo socialno podjetje Il Gusto del Mondo, ki izbira lokalne in sezonske sestavine.

Obisk se je zaključil z ogledom 2. največjega Egipčanskega muzeja na svetu in mesta Torino, kar je učiteljem omogočilo spoznavanje bogate kulturne dediščine Italije. Vrnili so se polni novih idej in inspiracije tako za delo na projektu kot v razredu.

S partnerji projekta Food Odyssey bomo še naprej razvijali interaktivne in praktične pristope za izobraževanje naših dijakov o pomembnosti trajnostne prehrane. Zaključek projekta je predviden za avgust 2025, ko bo izdelana in prosto dostopna prva virtualna soba pobega, ki bo zahtevala znanje iz trajnostne prehrane.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki