S projektom Zelena prestolnica bomo prispevali k izpolnjevanju ciljev evropskega zelenega dogovora na ravni izobraževanja

Na BIC Ljubljana smo od 1. 6. 2024 do 30. 11. 2025 vključeni v projekt Zelena prestolnica (Green Capital), ki se je rodil iz ideje, da bi se zgledovali po mestih, ki so prejela naziv zelena prestolnica Evrope, in izvajali njihove dobre ukrepe v poklicnih šolah.

Glavna motivacija tega projekta je prispevati k izpolnjevanju ciljev evropskega zelenega dogovora na ravni izobraževanja ter prispevati k podnebni nevtralnosti, ki naj bi jo dosegli do leta 2050.

Posebni cilji projekta Green Capital (Zelena prestolnica) so:

  1. Ozaveščanje učiteljev in dijakov, zlasti v poklicnem izobraževanju in usposabljanju, o trenutni podnebni krizi.
  2. Vključevanje izobraževalne skupnosti v boj proti podnebnim spremembam.
  3. Spodbujanje dejavnosti in dobrih praks v centrih poklicnega izobraževanja za boljše usposabljanje na področju trajnostnih veščin.
  4. Izboljšanje spretnosti in zagotavljanje orodij za okoljsko trajnost in podnebne spremembe.
  5. Udeležencem omogočiti, da individualno in kolektivno pridobijo informacije o krožnem gospodarstvu, podnebnih ukrepih in zavrženi hrani.

Za doseganje teh ciljev je konzorcij opredelil dve ključni dejavnosti. Prvič, razvil bo nabor orodij s tremi deli: teoretični del, kjer se bodo dijaki učili trajnostnih kompetenc o krožnem gospodarstvu, odpadni hrani in prilagajanju podnebnim spremembam; praktični del; in del z dobrimi praksami.

Druga ključna dejavnost bo kviz znanja s vprašanji, ki jih bodo prenesli s spletne strani projektnih partnerjev. Ta igra bo omogočila udeležencem, da v šolskem okolju na didaktičen način uporabijo vse, kar so se naučili.

V projektu sodelujemo z mednarodnimi partnerji, to so Mediterráneo Erasmus International Center S.L. iz Španije in ENAIP VENETO IMPRESA SOCIALE iz Italije.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki