V okviru predmeta Tehnologija rastlinskih živil, smo s študenti drugega letnika na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoliv programu živilstvo in prehrana obiskali mikropivovarno Tektonik, kjer je zaposlen naš bivši diplomant Jan Debelič. Jan se je že v času študija navdušil za varjenje piva, zato je prakso opravljal v naši šolski mikropivovarni KULT316. Tudi njegova diplomska naloga se je navezovala na odpadno surovino pri izdelavi piva – to so pivske tropine. Iz njih je nastal inovativen izdelek. Testenine z visoko vsebnostjo vlaknin in mineralov. Izdelek je razvil s skupino študentov, ki so tekmovali na tekmovanju Ecotrophelija. Po zaključku študija se je zaposlil v Tektoniku. Našim študentom je predstavil surovine in celoten tehnološki postopek izdelave. Kakovostna piva, ki jih ponujajo kupcem, dojemajo kot vrhunski kulinarično-uživaški dogodek. Širok izbor najkakovostnejših surovin priznanih svetovnih pridelovalcev omogoča, da ustvarjajo neomejen nabor okusov in arom, s katerimi lahko razveselijo še tako zahtevne pivce. Drugače kot veliki industrijski proizvajalci, ki stavijo na povprečen okus širokih množic, se v Tektoniku osredotočajo na ustvarjanje izvirnih receptur, podprtih s poznavanjem bogate tradicije angleških, belgijskih in nemških pivovarskih praks.
Zadnje novice
Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo
prijavite se na našo listo