Jedi iz kakija na mizi

Nasveti: kaki v kulinariki

Kaki odlikuje bogata vsebnost vitaminov in mineralov ter prehranskih vlaknin ob nizki vsebnosti beljakovin in maščob. Kaki pomaga pri razstrupljanju organizma, poživlja presnovo, deluje proti utrujenosti in povečuje odpornost. Kaki je v kulinariki vsestransko uporaben. Uživamo ga lahko v pecivih, z mesom ali ribami. V peki lahko nadomesti jabolko, iz njega pa je mogoče pripraviti marmelado in sladoled.

Gostja petkove oddaje Svetovalni servis na 1. programu Radia Slovenija je 15. 11. 2024 bila naša sodelavka, Polona Hribar, kuharska mojstrica v šolski restavraciji KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Poslušaj oddajo Kaki v kulinariki

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki