Ekskurzija študentov BIC Ljubljana v Vipavsko dolino

Ekskurzija študentov živilstva in prehrane v Vipavsko dolino

V okviru seminarskih vaj pri predmetu tehnologija vina, smo študenti 2. letnika živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, 18. 10. 2024 obiskali fakulteto za vinogradništvo in vinarstvo, ki se nahaja v Vipavi.

Predstavili sonam triletni dodiplomski visokošolski strokovni študijski program prve stopnje in podiplomski magistrski študijski program. Dodiplomski visokošolski strokovni študijski program prve stopnje je prvi program v Sloveniji, ki združuje znanja iz vinogradništva, vinarstva in trženja vina. Študij je praktično naravnan, teoretična znanja ves čas dopolnjujejo laboratorijske vaje, terenski pouk, ekskurzije ter praktično usposabljanje v drugem in tretjem letniku. Ogledali smo si laboratorije, kjer študenti analizirajo grozdje, mošt, vino,… Obisk smo zaključili s predavanjem o senzoriki ob degustaciji dveh vrst vin. Na tem mestu bi se še enkrat zahvalili osebju fakultete, ki si je vzelo čas za nas in nam nesebično podalo del njihovega velikega znanja o vinogradništvu in vinarstvu.

Ogled smo nadaljevali v eni največjih in najstarejših vinskih kleti v Sloveniji, kleti Vipava. Ob sprehodu med lesenimi sodi nam je vinski strokovnjak povedal čudovito zgodbo o nastanku kleti in “razkril” nekaj malih skrivnosti pridelave vrhunskih vin Vipava 1894. Celoten voden ogled kleti smo zaključili z degustacijo vin.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki