Nikdar Enaka

Nikdar enaka: prvi roman naše dijakinje Lucije Lenarčič Bošnjak

Kdaj ste se nazadnje pustili zapeljati brezmejni domišljiji?

V to pokrajino neskončnih možnosti vas vabi naša gimnazijka iz BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, Lucija Lenarčič Bošnjak, ki ni le strastna bralka zgodb, ampak tudi avtorica, ki je s štirinajstimi leti spisala svoj prvi roman.

Njena fantazijska pripoved Nikdar enaka govori o dekletu Elyri, ki s svojo skrivnostno preteklostjo išče sebe in svoj prostor v svetu, kjer vladajo magične, senčne sile. Junakinja ima posebne sposobnosti, da spreminja svoje oblike in živi več različnih življenj hkrati. Nihče je zares ne pozna in nikomur zares ne zaupa. Splet naključij jo poveže z vilinskim sužnjem Rayem, a njena preteklost ostaja zavita v skrivnost. Z avtorico in junaki potujemo skozi oaze in puščave, podzemne rove, plujemo po morju in preletavamo pokrajine.

V fantazijskih osebah in napetih dogodkih prepoznavamo teme, ki jih srečujemo vsi ljudje v posameznih življenjskih obdobjih: soočanje s preteklostjo, boj s sencami, iskanje sebe, pogum za spremembo, povezanost s skupnostjo. Kdo je senca, skrivna sila, ki vleče niti iz ozadja? Kakšne notranje spremembe doživljajo junaki? Kakšne ovire premagujejo? Pridružimo se jim na vznemirljivem potovanju po domišljijskih zunanjih in notranjih pokrajinah. Avtorica nam skozi svoje junake predaja tudi dragoceno sporočilo: »Nenadoma se je stena za mano podrla in vedel sem: »Našel boš pot skozi vse, tudi skozi kamen.«

Sporočilo, ki ga vsi kdaj potrebujemo.

Čestitke Luciji in vabljeni k branju!

Preveri več o knjigi na Emka.si

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki