Vaje študentov gostinstva in turizma Hiša dobrih vin Koželj

Vrhunska kulinarika s Hišo dobrih vin Koželj

V torek, 4. 3. 2025, smo študenti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v šolskih prostorih Centra kulinarike in turizma KULT316, v okviru praktičnih vaj Menedžment procesov kuharstva in strežbe, gostili Mitjo Železnika iz hiše dobrih vin KOŽELJ.

Na podlagi sestavljenega menija (Slovenija, Španija, Francija, Italija in Portugalska), ki ga je pripravil študent Bert Lajovic s študenti (pod mentorstvom Neli Selan) je Mitja Železnik iz hiše dobrih vin Koželj izbral vrhunsko vinsko spremljavo. Za organizacijo dela v strežbi in odlično postrežbo pa je poskrbel študent Aljaž Ritmanič (pod mentorstvom Boštjana Humskega) s študenti.

Izbran meni in vinska spremljava

SIROV ŠTRUKELJ, ZASEKA, KORUZNI ČIPS
Penina Medot Brut 48, klasična metoda, brut, Medot, Vinorodni Okoliš Goriška Brda

***
MARINIRANE SARDELE, VINSKA MARINADA PARADIŽNIKOVA MARMELADA, OLIVNA TEMPANADA, PAN DE CRISTA
El Miracle N°03 White, suho, 2022, Vicente Gandia, Valencija, Španija

***
BURGUNDSKI POLŽI
Chablis Les Chanoines, suho, 2022, Laroche, Burgundija, Francija

***
PORCHETTA POLNJENA S PETERŠILJEVIM CHIMICHURRIJEM IN FETA SIROM, POLENTA SALSA VERDE, PARMEZANOVA ESPUMA, ČILI, KARAMELIZIRANE PISTACIJE
Pinot Nero Buchholz, suho, 2020, Castelfeder, Alto Adige, Italija

***
SALAME DE CHOCOLATE Z MANDLJEVO KREMO SPONGE ČOKOLADE IN LIMONE SLADOLED SLADKEGA RIŽA
Porto Fine Tawny, alkoholizirano vino, Quinta do Tedo, Porto, Portugalska

Že v uvodu vaje nam je študent Aljaž Ritmanič predstavil vinske regije ter njihove posebnosti posameznih držav, katere pa je ob kosilu Mitja Železnik samo še nadgradil. Bili smo si enotni, da je bilo spajanje jedi in vin več kot uspešno s tem da so bili Burgundski polži ob spremljavi Chablisa Les Chanoines zagotovo največje presenečenje kosila.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti Hiši dobrih vin Koželj in še posebej Mitji Železniku za odličen izbor in vrhunsko predstavitev vin ter njegov pogled na naš čudovit poklic.

#bicljubljana

    Powered by

    • lets you easily create and embed social media feeds like this one on to your site for free!
Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki