V okviru predmeta Tehnologija predelave žit smo se študenti živilstva in prehrane na BIC Ljubljana tokrat lotili peke z drožmi, in sicer pod okriljem priznane mojstrice Anite Šumer (Drožomanija). Tehnološki laboratorij smo zamenjali za čisto pravo pekarsko delavnico na BIC Ljubljana, ki nam jo je za »drožasto« ustvarjanje pekovskih izdelkov prijazno odstopil vodja pekarske delavnice na BIC Ljubljana, Mišo Kolar.
Na delavnici peke z drožmi smo združevali prijetno s koristnim. Med prijetne trenutke se vsekakor šteje okušaje različnih dobrot, kot so krofi z drožmi in »drožasti browniji«, ki nam jih je že vnaprej pripravila Anita, med koristno pa sodi praktično znanje, ki so ga študenti prejeli o drožeh ter pripravi pice, fokače in kruha iz droži. Po koncu delavnice nismo bili bogati le za novo znanje, pač pa tudi za zavitek novih droži, ki smo jih prejeli v dar od Anite Šumer in s katerimi lahko začnemo pisati svojo zgodbo o ustvarjanju novih »drožastih« pekovskih izdelkov.
Foto: Tim Erjavec