Slaščičarski in pekovski tečaji

Slaščičarski in pekovski tečaji

Slašč. in pekovski tečaji

Slaščičarski in pekovski tečaji

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana v Medpodjetniškem izobraževalnem centru izvajamo slaščičarske in pekovske tečaje. 

Slaščičarske delavnice izvajata, priznana slaščičarka Alenka Kodele, avtorica številnih knjig in dobitnica mednarodnih priznanj in Andreja Klun, slaščičarka na BIC Ljubljana, pekovske delavnice pa Mišo Kolar in Gregor Žagar, učitelja praktičnega pouka na BIC Ljubljana.

Torte, kolači, potice, makroni, peciva, panakote, sladice v čašah, praznične sladice, dekoracije, presne sladice, pekovsko pecivo, kruh … kar nam srce poželi.

Slaščičarski in pekovski izdelki iz pod rok naših vrhunskih, izkušenih mojstrov slaščičarstva in pekarstva, nas popeljejo v čudoviti svet okusov. Svoja znanja že vrsto let na sproščen način prenašajo na udeležence tečajev, ki se k nam pogosto vračajo. Na tečajih udeleženci aktivno sodelujejo, zato znanja pridobljena na tečajih, lažje prenesejo v domačo kuhinjo.

Kje?

Slaščičarske in pekarske delavnice na BIC Ljubljana, Ižanska 10, 1000 Ljubljana.

Kdaj?

Ob sobotah od 8.00 do 14.00, med tednom od 16.00 do 22.00. 

Party sladice tečaj BIC Ljubljana

PARTY SLADICE

28. september 2024

Slaščičarska delavnica z Andrejo Klun

  • Muffine oz. cupcakes (različnih okusov in dekorja)
  • Tortice na palčki s tekočim polnilom (cake popsicles) različni okusi
  • Grizike oz. popsi
  • kozarčne sladice
110, 00 EUR

Presne sladice

12. oktober 2024

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Presni makroni
  • Presna rezina malina limona
  • Presna rezina kokos lešnik
  • Presna torta čokolada gozdni sadeži
  • Košarice s čokoladno in bananino kremo
  • Presna kokosova potica
110,00 €

Osnovna testa in piškoti

19. oktober 2024

Slaščičarska delavnica z Andrejo Klun

  • Izdelava različnih vrst piškotov (valjanje, brizganje)
  • izdelava slanih piškotov
  • breskvice in jurčki
  • poročno pecivo (hruške, jabolka)
110,00 EUR

Mini sladice

16. november 2024

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Košarice z lešnikovo kremo
  • Čokoladne roladice z vanilijevo kremo
  • Orekove rezine s pomarančno kremo
  • Mlečna rezina z malino
  • Kokosova rezina z banano
  • Košarice z vanilijevo kremo in svežim sadjem
110,00 €
Miklavževa delavnica na BIC Ljubljana

MIKLAVŽEVA DELAVNICA

23. november 2024

Slaščičarska delavnica z Andrejo Klun

  • Medeno testo in izdelki iz medenega testa
  • Izdelava medenih Miklavžev in Parkeljnov
  • Risanje in poslikava Miklavžev z royal icingom
  • Ovseni piškoti s suhim sadjem
110,00 EUR
Čokoladne

Ustvarjamo s čokolado

7. december 2024

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Temperiranje čokolade
  • Prikaz izdelave čokoladnih dekoracij (trakci, ploščice, listki, cigare,…)
  • Vlivanje lupin za pralineje
  • Priprava nadevov za pralineje
  • Izdelava 2 – 3 vrste pralinejev
110,00 €
Tečaj dekoracija torte

Dekoracija torte

14. december 2024

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Udeleženec samostojno obmaže torto s poljubno kremo
  • Naredimo skupaj figurice iz fondanta
  • Napišemo napis na torto
  • Tematika je otroška torta
110,00 €
Torte

Torte

18. januar 2025

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Skutina torta z breskvami
  • Torta s kokosom, jogurtom in mangom
  • Torta čokolada in lešnik s karamelo
  • Jogurtova torta z malinami in pistacijo
  • Črno bela čokoladna torta z ovsenimi kosmiči
110,00 €
TEČAJ POTICE NA BIC Ljubljana

POTICE

25. januar 2025

Slaščičarska delavnica z Andrejo Klun

  • Pehtranova potica
  • Orehova potica
  • Makova potica
  • Potratna potica
110,00 EUR

Listnato testo

1. februar 2025

  • Izdelava listnatega testa
  • Čokoladno listnato testo
  • Kremne rezine
  • Vanilijeva rezina z jagodami in čokoladnim listnatim testom
  • Žepki z vanilijevo kremo in hruškami
  • Čokoladni žepki s čokoladnim nadevom
110,00 EUR
Tečaj listnato testo

KVAŠENO LISTNATO TESTO, SLADICE IN SLANO PECIVO

15. marec 2025

  • Izdelava kvašeno listnatega testa
  • Izdelava rogljičkov s čokoladnim in marmeladnim nadevom
  • Žepki s frančipanskim nadevom in  marelico
  • Slana pita s tremi siri
  • Slano pecivo z mesnim nadevom
110.00 EUR
Čudoviti okusi tort tečaj BIC Ljubljana

Čudoviti okusi tort

22. marec 2025

Slaščičarska delavnica z Andrejo Klun

  • Bela čokolada z malinovim diskom
  • Šarlota
  • Čokoladna fantazija s pasjonko
  • Marlenka
  • 70 % čokoladna torta
  • Sadni trio torta
110,00 EUR

PITE

29. marec 2025

Slaščičarska delavnica z Andejo Klun

  • Pistacija pita 
  • Sadna pita
  • Čokoladna pita
  • Kiš (slana pita)
110,00 EUR
Sladice v kozarčkih

SLADICE V KORAZČKIH

5. april 2025

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Borovničeva pena z bazilikinim prelivom
  • Čokoladni tris z brusničnim prelivom
  • Pana kota z malinovim prelivom
  • Tiramisu z jagodami in limeto
  • Cimetova pena z jabolčno čežano in karameliziranimi orehi
  • Bela čokoladna pena z grškim jogurtom in figami, kuhanimi v portovcu
110,00 EUR
Zdrave sladice tečaj BIC Ljubljana

ZDRAVE SLADICE, TUDI ZA DIABETIKE

12. april 2025

Pekovska delavnica z Andrejo Klun

  • Skutin zavitek pirino moko
  • Jabolčni zavitek z khorosan moko
  •  Diabetični piškoti
  • Diabetična pita
  • Zdrava torta
110,00 €
Specialne vrste kruha

Specialne vrste kruha

Pekovska delavnica z Mišom Kolarjem

  • Ajdov kruh z orehi
  • Kruh s semeni
  • Polnozrnati kruh
  • Rženi kruh
  • Čebulni kruh
  • Koruzni kruh
Tečaj pustne sladice na BIC Ljubljana

PUSTNE SLADICE

Slaščičarska delavnica z Andejo Klun

  • krofi
  • flancati
  • miške
  • krhki flancati

Oblikovanje dekoracij iz sladkorne mase

Slaščičarska delavnica z Andrejo Klun

  • Dekoriranje torte s sladkorno maso, 
  • oblikovanje in izdelava figuric iz sladkorne mase (vrtnice, cvetlice, otroški dekor),
  • oblivanje z mirror glaze maso,
  • obmazovanje in dekoriranje tort s smetano, 
  • obmazovanje in dekoriranje tort s Švicarsko masleno kremo,
  • brizgane cvetlice.
pekovko pecivo

Pekovsko pecivo

Pekovska delavnica z Mišom Kolarjem

  • Bele žemlje, ljubljanski gumb, vozel, osmica,
  • rožica, primorska biga, petdelna biga,
  • vzhajanci, tartaruga, banana, kornet,
  • brioš metuljček, brioš srček ...
DELOVNA OBLEKA

Udeleženci naj bodo primerno obuti (čista, udobna obutev), imajo naj spete lase, predpasnik pa si lahko sposodijo na tečaju.

ŠT. UDELEŽENCEV

Udeleženci na tečajih aktivno sodelujejo, zato jih v posamezno skupino sprejmemo največ 12.

Prijava na

Delavnica

kulinaricna-dozivetja.eu
Vabilo

KULINARIČNA TRANSVERZALA OD PANONIJE DO JADRANA

Vključite se v kulinarično transverzalo od Panonije do Jadrana, raziščete zanimiva kulinarična doživetja in odkrijte bogato kulinarično dediščino na www.kulinaricna-dozivetja.eu

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki