Slaščičarski in pekovski tečaji

Slaščičarski in pekovski tečaji

Slašč. in pekovski tečaji

Slaščičarski in pekovski tečaji

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana v Medpodjetniškem izobraževalnem centru izvajamo slaščičarske in pekovske tečaje. 

Slaščičarske delavnice izvaja priznana slaščičarka Alenka Kodele, avtorica številnih knjig in dobitnica mednarodnih priznanj, pekovske delavnice pa Mišo Kolar in Gregor Žagar, učitelja praktičnega pouka na BIC Ljubljana.

Torte, kolači, potice, makroni, peciva, panakote, sladice v čašah, praznične sladice, dekoracije, presne sladice, pekovsko pecivo, kruh … kar nam srce poželi.

Slaščičarski in pekovski izdelki iz pod rok naših vrhunskih, izkušenih mojstrov slaščičarstva in pekarstva, nas popeljejo v čudoviti svet okusov. Svoja znanja že vrsto let na sproščen način prenašajo na udeležence tečajev, ki se k nam pogosto vračajo. Na tečajih udeleženci aktivno sodelujejo, zato znanja pridobljena na tečajih, lažje prenesejo v domačo kuhinjo.

Kje?

Slaščičarske in pekarske delavnice na BIC Ljubljana, Ižanska 10, 1000 Ljubljana.

Kdaj?

Ob sobotah od 8.00 do 14.00, med tednom od 16.00 do 22.00. 

slaščičarski maraton

Slaščičarski maraton

23. oktober 2021

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Spoznavanje osnovnih tehnik in vrst sladic
  • Priprava biskvitov in izdelava 2 različnih tort
  • Izdelava 2 – 4 vrste piškotov
  • Priprava 2 vrsti sladkih grižljajev
  • Priprava 2 različni sladici v čašah
  • Priprava 2 različnih pit

 

108,00 €
6_sla teč mini sladice 3.jpg

Mini sladice sladki prigrizki

13. november 2021

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Bananine rezine s kokosom in čokolado
  • Čokoladna rezina z vanilijevo kremo
  • Mini tiramisu
  • Mandljeve roladice s čokoladno kremo
  • Roladica z bučnimi semeni in kislo smetano
  • Jogurtove tortice z malinami
82,00 €

Piškoti in pite

4. december 2021

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Pomarančna pita
  • Pita z gozdnimi sadeži
  • Čokoladna pita
  • Skutina pita s kivijem
  • Čokoladni poljubčki
  • Piškoti s koruznimi kosmiči
  • Pirina očesca

DECEMBER 2021

82,00 €

Oblikovanje dekoracij iz sladkorne mase

22. januar 2022

Slaščičarska delavnica z Andrejo Klun

  • Dekoriranje torte s sladkorno maso, 
  • oblikovanje in izdelava figuric iz sladkorne mase (vrtnice, cvetlice, otroški dekor),
  • oblivanje z mirror glaze maso,
  • obmazovanje in dekoriranje tort s smetano, 
  • obmazovanje in dekoriranje tort s Švicarsko masleno kremo,
  • brizgane cvetlice.
82,00 €
Čokoladne

Ustvarjamo s čokolado

29. januar 2022

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Temperiranje čokolade
  • Izdelava oblikovalne čokoladne mase
  • Izdelava raznih čokoladnih dekoracij
  • Izdelava čokoladnih ovojev in lupin za sladice
  • Čokoladni tris
  • Čokoladne košarice s čokoladnim ganachem
82,00 €
Torte

Torte

26. marec 2022

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Čokoladna torta s kokosom
  • Torta 3 čokolade
  • Torta z jogurtom, malinami in pistacijo
  • Bananina torta z ingverjem
  • Čokoladno karamelna torta
  • Profiterol torta

MAREC 2022

82,00 €
Specialne vrste kruha

Specialne vrste kruha

15. januar 2022

Pekovska delavnica z Mišom Kolarjem

  • Ajdov kruh z orehi
  • Kruh s semeni
  • Polnozrnati kruh
  • Rženi kruh
  • Čebulni kruh
  • Koruzni kruh
82,00 €
pekovko pecivo

Pekovsko pecivo

16. april 2022

Pekovska delavnica z Mišom Kolarjem

  • Bele žemlje, ljubljanski gumb, vozel, osmica,
  • rožica, primorska biga, petdelna biga,
  • vzhajanci, tartaruga, banana, kornet,
  • brioš metuljček, brioš srček ...
82,00 €

Presne sladice

19. februar 2022

Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele

  • Čokoladne rezine z jagodnim želejem,
  • jagodni makroni,
  • presne košarice s kremo in sadjem,
  • marelična presna torta,
  • presna čokoladna torta z gozdnimi sadeži,
  • presna rezina kokos lešnik.
82,00 €
DELOVNA OBLEKA

Udeleženci naj bodo primerno obuti (čista, udobna obutev), imajo naj spete lase, predpasnik pa si lahko sposodijo na tečaju.

ŠT. UDELEŽENCEV

Udeleženci na tečajih aktivno sodelujejo, zato jih v posamezno skupino sprejmemo največ 12.

Prijava na

Delavnica

kulinaricna-dozivetja.eu
Vabilo

KULINARIČNA TRANSVERZALA OD PANONIJE DO JADRANA

Vključite se v kulinarično transverzalo od Panonije do Jadrana, raziščete zanimiva kulinarična doživetja in odkrijte bogato kulinarično dediščino na www.kulinaricna-dozivetja.eu

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki