Vivaristi BIC Ljubljana

ŠOLSKI VIVARIJ BIC LJUBLJANA

Dijaki vivaristi

Prvi prebivalec šolskega vivarija je bil Darwin

Na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli na Cesti v mestni log 47 imamo šolski vivarij. Vse se je začelo z Darwinom pred več kot 20 leti. Indijski piton, prvi prebivalec našega vivarija, ki je tanek in majhen prišel k nam iz mariborskega terarija, je danes skoraj 4-metrski kačon, ki si je svoje mesto izboril pri našem bivšem dijaku.

Za vivarij skrbijo dijaki programov veterinarski tehnik in tehniške gimnazije na BIC Ljubljana. Vivaristični krožek ima pomembno vzgojno-izobraževalno vlogo. Dijaki, ki ga obiskujejo pridobivajo znanje in izkušnje iz vivaristike. Pomemben del aktivnosti krožka je predstavljanje živali različnim skupinam obiskovalcev. Dijaki, ki izvajajo delavnice z živalmi, ponujajo svoje znanje in neposredno izkušnjo z živalmi. Pri tem razvijajo občutljivost za težave različnih skupin ljudi, spontanost in upoštevanje posebnosti skupin in drugačnosti posameznikov. Dejavnost krožka tako presega naravoslovne okvirje, saj razvija tudi močno socialno komponento in premaguje stereotipe in predsodke do drugačnih.

OGLEJ SI VIDEO UTRINKE IZ VIVARISTIČNEGA KROŽKA
šolski vivarij na BIC Ljubljana

Kdo prebiva v našem vivariju?

V našem vivariju prebiva okoli 44 različnih vrst živali, od tega 16 vrst vrst rib (tropski akvarij, akvarij malawi, akvarij z napihovalkami), 9 vrst plazilcev (želve, kuščarji, kače) in 7 različnih vrst žuželk (paličnjaki, ščurki, mokarji, črički, zoofobi), pa ptičji pajek, volovska žaba, činčila in še kaj.

Izlet vivaristov BIC Ljubljana 27. Foto Jaka Kozjek.

Izlet dijakov vivaristov na Hrvaško

V soboto, 30. 11. 2019, smo se vivaristi z BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, ter dijaki Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana odpravili na kratko pustolovščino proti naši sosedi, Hrvaški. Naš prvi cilj je bil ZOO Zagreb, kjer smo imeli možnost prostega ogleda živalskega vrta. Zatem smo se odpeljali proti Karlovcu, kjer smo obiskali sladkovodni akvarij in se pri vodenem ogledu naučili marsikaj novega o ribah hrvaškega vodnega sveta. PREBERI VEČ IN SI OGLEJ FOTOGALERIJO.

 

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki