ERASMUS+ NA BIC LJUBLJANA
Erasmus+ je program Evropske unije, ki naslavlja mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa. Namen programa Erasmus+ je dvig kakovosti izobraževanja in usposabljanja ter s tem krepitev socialne kohezije in konkurenčnosti gospodarstva Unije. Erasmus+ želi omogočiti sodelovanje čim večjemu številu posameznikov, še zlasti tistim iz okolij z manj priložnostmi, ter kot ključne izpostavlja vsebine in aktivnosti vključevanja in raznolikosti, trajnostnega razvoja (zeleni Erasmus+), digitalnega prehoda in aktivne participacije oz. sodelovanja v demokratičnem življenju.
Projekti učne mobilnosti omogočajo udeležencem izkušnjo v tujini, ki prinaša dolgoročne pozitivne učinke za njihov osebni in strokovni razvoj. Spodbujajo mobilnosti posameznikov, tako mladih – za namen praktičnega izobraževanja (pri delodajalcu) – kot tudi vseh strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju. Slednji lahko v tujini poučujejo, se izobražujejo in usposabljajo. Glavni cilj projektov mobilnosti je omogočiti udeležencem pridobitev znanja, spretnosti in izkušenj, ki prinašajo dodano vrednost njihovem izobraževanju ali delu doma. Poleg neposrednih vplivov na posameznike pa omenjene aktivnosti prinašajo pozitivne spremembe in razvojne premike tudi znotraj BIC Ljubljana.
NOVICE IZ AKTUALNIH MOBILNOSTI
Novice iz naših aktualnih aktivnosti lahko spremljaš tukaj.
LISTINE KAKOVOSTI
BIC Ljubljana na področju dijaških mobilnsoti že od leta 2002 sodeluje v mednarodnih mobilnostih, sprva v programu Leonardo da Vinci, od leta 2014 v programu Erasmus+. Leta 2015 smo pridobili listino kakovosti o mobilnosti Erasmus + VET ERAPLUS-VET-MOB-CERT, AKR-VET-6/15. Leta 2020 smo jo uspešno podaljšali in smo na ravni poklicnega izobraževanja nosilci akreditacije za novo projektno obdobje 2021–2027. Projekti učne mobilnosti omogočajo udeležencem izkušnjo v tujini, ki prinaša dolgoročne pozitivne učinke za njihov osebni in strokovni razvoj. Spodbujajo mobilnosti posameznikov, tako mladih – za namen praktičnega izobraževanja (pri delodajalcu) – kot tudi vseh strokovnih delavcevv vzgoji in izobraževanju. Slednji lahko v tujini poučujejo, se izobražujejo in usposabljajo. Glavni cilj projektov mobilnosti je omogočiti udeležencem pridobitev znanja, spretnosti in izkušenj, ki prinašajo dodano vrednost njihovem izobraževanju ali delu doma ter jim znanje in kompetence, pridobljene v tujini, tudi formalno priznati. Poleg neposrednih vplivov na posameznike pa aktivnosti prinašajo pozitivne spremembe in razvojne premike tudi znotraj BIC Ljubljana. Strokovna komisija nacionalne agencije CMEPIUS je prepoznala kakovost in odličnost našega dela v projektih mobilnosti in nam zato podelila znak odličnosti na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja v okviru akcije KA1! Certifikat je veljaven od 1. 1. 2022 do 1. 1. 2025. |
|
|
Na področju terciarnega izobraževanja smo leta 2014 prejeli listino ECHE (Erasmus Charter for Higher Education), ki je predpogoj in zaveza h kakovosti za vse institucije terciarnega sektorja, ki želijo sodelovati v katerih koli aktivnostih programa Erasmus+. Leta 2021 smo jo uspešno obnovili in podaljšali za celotno trajanje programskega obdobja, do l. 2027. |
|
Nacionalna agencija CMEPIUS je leta 2017 BIC-u Ljubljana podelila nacionalno priznanje Jabolko kakovosti, za področje izvajanja mobilnosti v PIU. |
IZKUŠNJE DIJAKOV IN ŠTUDENTOV
DIJAKI
IZOBRAŽEVALNI PROGRAM |
DRŽAVA MOBILNOSTI |
TERMIN |
BLOG |
---|---|---|---|
Živilsko-prehranski tehnik/ca |
HRVAŠKA | november 2024 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
ČEŠKA | oktober 2024 | Preberi blog |
Pek/ovka in slaščičar/ka |
NIZOZEMSKA | oktober 2024 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
IRSKA | september 2024 | Preberi blog |
Slaščičar/ka | PORTUGALSKA |
september 2024 |
Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
SRBIJA | junij 2024 | Preberi blog |
Naravovarstveni tehnik/ca |
FINSKA | junij 2024 | Preberi blog |
Tehniška gimnazija | FINSKA | april 2024 | |
Tehniška gimnazija | TURČIJA | april 2024 | |
Veterinarski tehnik/ca | ŠPANIJA | februar 2024 | |
Tehniška gimnazija |
PORTUGALSKA | januar-februar 2024 | Preberi blog |
Živilsko-prehranski tehnik/ca | ŠPANIJA | december 2023 | |
Veterinarski tehnik/ca | MALTA | oktober 2023 | |
Veterinarski tehnik/ca | ČEŠKA | oktober 2023 | |
Pek/ovka in slaščičar/ka | NIZOZEMSKA | oktober 2023 | |
Slaščičar/ka | ESTONIJA | september 2023 | |
Slaščičar/ka | PORTUGALSKA | september 2023 | |
Veterinarski tehnik/ca |
IRSKA | september 2023 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
SRBIJA | junij 2023 | Preberi blog |
Naravovarstveni tehnik/ca |
SRBIJA | april 2023 | Preberi blog |
Živilsko-prehranski tehnik/ca |
FINSKA | marec 2023 | Preberi blog |
Tehniška gimnazija |
POLJSKA | marec 2023 | Preberi blog |
Tehniška gimnazija |
TURČIJA | marec 2023 | Preberi blog |
Pek/ovka in slaščičar/ka |
NIZOZEMSKA | marec 2023 | Preberi blog |
Tehniška gimnazija |
PORTUGALSKA | januar 2023 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
ČEŠKA | november 2022 | Preberi blog |
Živilsko-prehranski tehnik/ca |
HRVAŠKA | november 2022 | Preberi blog |
Slaščičar/ka |
PORTUGALSKA | november 2022 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
MALTA | oktober 2022 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
CIPER | oktober 2022 | Preberi blog |
Naravovarstveni tehnik/ca |
FINSKA | oktober 2022 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
FINSKA | oktober 2022 | Preberi blog |
Naravovarstveni in veterinarski tehnik/ca |
POLJSKA | september 2022 | Preberi blog |
Veterinarski tehnik/ca |
IRSKA | september 2022 | Preberi blog |
Slaščičar/ka |
ESTONIJA | junij 2022 | Preberi blog |
Naravovarstveni tehnik/ca |
SRBIJA | april 2022 | Preberi blog |
Tehniška gimnazija |
FINSKA | marec 2022 | Preberi blog |
Tehniška gimnazija |
POLJSKA | marec 2022 | Preberi blog |
Tehniška gimnazija |
ŠPANIJA | marec 2022 | Preberi blog |
Slaščičar/ka |
PORTUGALSKA | februar 2022 | Preberi blog |
ŠTUDENTI
DELO V ASHLEY PARK HOUSE, živilstvo in prehrana, Irska 2024
DELO V WELNESS&SPA RECEPCIJI 2, gostinstvo in turizem, Grčija 2024
DELO V WELNESS&SPA RECEPCIJI, gostinstvo in turizem Grčija 2024
DELO NA RECEPCIJI HOTELA, gostinstvo in turizem Češka 2024
DELO V BARU, gostinstvo in turizem, Grčija 2024
DELO V RESTAVRACIJI, gostinstvo in turizem, Nizozemska 2021
MAREKTING ČOKOLADNIH PROIZVODOV, živilstvo in prehrana, Španija 2021
DELO NA POSETVU, Živilstvo in prehrana, Irska 2021
VKLJUČITE SE V PROGRAM ERASMUS+
Za več informacij se obrnite na elektronski naslov: erasmusplus@bic-lj.si ali tel.: 01 2807 621.