Študenti barmanstva na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v programu gostinstvo in turizem so za praktični izpit pripravili lastno kreacijo koktajla, ki je morala vsebovati doma pripravljen sirup, pire ... Vsak koktajl pa je spremljala zgodba o nastanku, ki je morala biti prodajno naravnana. Praktični izpit je bil sestavljen iz poznavanja svetovnih klasik, kjer je vsak študent najprej izžrebal en koktajl za katerega je moral predstaviti popolno recepturo, način mešanja ter postrežbo. Sledil je strokovni prikaz priprave lastne kreacije pod budnim očesom predavatelja Boštjana Humskega ter naših diplomantov in srčnih barmanov Andriija Obetsa (barmen v B Baru hotela Intercontinental Ljubljana) in Luke Strajna (gospod, ki streže gospe in gospode v Gostilni Grič). Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti Andriiju in Luki za strokovnost ter vse konstruktivne napotke mladim ustvarjalcem.
Zadnje novice
Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo
prijavite se na našo listo