Študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana 2024

Ogled ribogojnice Vodomec in pogostitev na KULT316

V podjetju Vodomec se ukvarjajo z gojenjem kalifornijske postrvi. Razpolagajo s štirimi ribogojnicami na lokacijah Pšata, Zalog, Ilirska Bistrica in Nova Štifta. S študenti drugega letnika v programu gostinstvo in turizem, smer gostinstvo, smo si ogledali ribogojnico Pšata, katera ima največjo selekcionirano plemensko jato postrvi v Sloveniji, s tem pa so tudi največji proizvajalci iker in mladic postrvi. Gospod Janez Vidmar, ki s strastjo vodi podjetje Vodomec, nam je predal in predstavil celoten proces gojenja kalifornijske postrvi. Nad njegovo predstavitvijo smo bili zelo navdušeni in se mu iskreno zahvaljujemo.

Da pa je bil dan še bolj popoln, smo s študenti pripravili tudi pogostitev v Centru kulinarike in turizma KULT316. Iz izdelkov, ki jih trži podjetje Vodomec smo pripravili tudi napitke in jedi. Študentki Maja Novak (strežba) in Eva Loboda (kuhinja) pod mentorstvom Boštjana Humskega ter Neli Selan, smo pripravili naslednje:

FRENCH 75 S KAVIARJEM POSTRVI

  • NADZEMNA KOLERABA, DIMLJENA POSTRV, GEL CITRUSOV, KAVIAR POSTRVI
  • CARPACCIO POSTRVI, POROVA MAJONEZA, OSOČNIK, AJDOVE KOKICE, PETERŠILJEVO OLJE
  • TACOS Z DIMLJENO POSTRVIJO, SOLATA MOTOVILCA, REDKVICE, JABOLKA, BUČNA SEMENA, MEDENI PRELIV

DASHI JUHA S POŠIRANO POSTRVIJO, RUMENA LEČA

PEČEN FILE POSTRVI, PIRE ZELENE, SOTIRANA ZELENJAVA, VITLOF, RIBJA OMAKA

  • CHARDONNAY, SUHO, 2021, GJERKEŠ, VINORODNI OKOLIŠ PREKMURJE

GORENJSKA HRUŠKA, POLNOZRNATI DROBLJENEC, JOGURTOV MOUSSE

  • PIKOLIT, SLADKO, 2018, KLET BRDA, VINORODNI OKOLIŠ GORIŠKA BRDA

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki