Na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v okviru programa gostinstvo in turizem, smo v četrtek, 21. 11. 2024 gostili Cecilio Liswardi, veliko poznavalko in ljubiteljico indonezijske kulinarike. Cecilia Liswardi je tudi turistična vodnica, ki večkrat na leto obišče svojo domovino, Indonezijo, kamor vodi tako slovenske kakor tudi tuje turiste, ki spoznavajo njihovo kulturo, kulinariko in naravne bisere.
Cecilia Liswardi in njeni prijateljici Gabrijela ter Suzana so skupaj s študenti 2. letnika smeri gostinstva, pripravljali indonezijske jedi. Indonezijska kulinarika je izjemno bogata in raznolika, saj odraža kulturno dediščino več kot 17.000 otokov, od katerih ima vsak svoje edinstvene jedi, okuse in kuharske tehnike. Spoznavali smo različna živila, njihovo kulturo priprave in uživanja jedi in pijač ter
se naučili veliko novega.
Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti gospe Cecili Liswardi za vso predano znanje, kulinarične mojstrovine ter čudovit dan, poln smeha. Zahvala pa gre tudi Indonesia Embassy in Vienna za predani certifikat ter prepoznani trud naših uspešnih študentov.