V gostinskih lokalih je zaznati vse večji trend povpraševanja po brezalkoholnih koktajlih ali v svetu tako imenovanih mocktailih. Ti so idealna izbira za tiste, ki si želijo biti trendovski ali pa si preprosto želijo poskusiti nekaj novega, nevsakdanjega - skratka nekaj več od običajnega, ob enem pa ne želijo prenašati posledic opitosti, ki jo povzroča alkohol. Sama priprava mocktailov je lahko sila preprosta ali pa zahteva nekaj znanja, izkušenj in večje število sestavin, ki jih pogosto uporabljajo profesionalni barmani.
Sedaj, ko zunaj postaja vedno bolj toplo se lahko v barmanstvu preizkusimo tudi vsi, ki nismo ''barmani po stroki'' in si sami zase in za svoje prijatelje pripravimo enostaven in osvežilen brezalkoholni koktajl imenovan Holler breeze. Pripravimo ga tako, da 3 cl sirupa iz bezgovih cvetov in 2 cl sveže iztisnjenega soka limete skupaj 3-5 ledenimi kockami za 10 s močno pretresemo v ročnem stresalniku (shakerju). Nato vse skupaj precedimo v visok kozarec napolnjen s ledenimi kockami in do vrha dolijemo gazirano mineralno vodo ali sodavico. Napitek narahlo premešamo z barsko žlico, okrasimo z rezino limete, ki jo zataknemo na rob kozarca in postrežemo z dvema slamicama. Pa veliko osvežujočih užitkov.