Obisk pri Jezeršku v okviru predmeta Tehnologija in organizacija prehranskih obratov (TOP) je študentom živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, omogočil edinstven vpogled v profesionalno kulinariko in catering. Dan odprtih vrat, ki ga je organizirala Hiša kulinarike Jezeršek v Sori, je bil odlično zasnovan in poln zanimivih prikazov.
Na eni izmed delavnic so se študenti seznanili z uporabniškimi kosi govedine in različnimi tehnikami rezanja zelenjave. Poseben poudarek je bil tudi na ogledu posebnega kuhinjskega kombija kolesarske ekipe Bahrain Victorious, prilagojenega za pripravo svežih obrokov med tekmovanji, kjer so spoznali pomen prehrane za doseganje vrhunskih športnih rezultatov. V zadnji predstavitvi so spoznali profesionalne japonske nože ter njihovo edinstvenost in vlogo v kulinaričnem svetu. Program je vključeval tudi voden ogled po Hiši kulinarike, kjer so vodje predstavili ključne korake pri organizaciji večjih dogodkov in prikazali svoj pristop k catering storitvam.
Ekskurzija je študentom ponudila dragocen vpogled v kompleksnost kulinarične industrije in jim prinesla pomembna znanja, ki jim bodo koristila v prihodnosti.