Študentki višješolskega programa živilstvo in prehrana na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, Larisa in Klara, sta se nam oglasili iz Rima, kjer opravljata dvomesečno Erasmus+ prakso:
"V Rimu, mestu večnosti, sva na Erasmus+ praksi pri podjetju Nurservicio, kjer izvajava raziskave na področju prehrane. Najino delo zajema različne tematike, kjer na podlagi že opravljenih študij in člankov napiševa prispevek. Občasno za raziskavo vstopiva v stik tudi z ljudmi preko različnih anket, katerih rezultate uporabiva pri oblikovanju in potrditvi raziskave. Raziskujeva teme kot je vpliv prehranskega vnosa na poporodno depresijo, uporaba italijanske mediteranske diete med prebivalci Italije, sestava prehrane primerne za fizične in nočne delavce itd. Poleg dela z veseljem še raziskujeva znamenitosti in kulturno bogate predele Rima, kulinarične specialitete Italije ter hkrati nabirava izkušnje in čudovite spomine."