Naravovarstveni tabor Živilska in naravovarstvena šola BIC Ljubljana 2024

Strokovni tabor naravovarstvenikov v Bohinju

1. dan

Dijaki 3. letnika v programu naravovarstveni tehnik/ca na BIC Ljubljana, Živilski in naravovarstveni šoli so se 27. 5. 2024 odpravil na strokovni tabor v Bohinj. Prvi dan tabora je bil zelo uspešen in produktiven. Po prihodu jim je učitelj Matevž Kramer predstavil zgodovino in geografijo Bohinja, po kosilu pa je sledil krajši pohod do Ukanca, kjer so popisovali habitatne tipe ter rastlinske in živalske vrste. Po večerji so se pogumni skopali v Bohinjskem jezeru.

2. dan

Drugi dan tabora so se dijaki dopoldne odpravil na rafting po Bohinjskem jezeru in naprej po Savi Bohinjki. Vmes so se osvežili v hladni reki in imeli možnost skočiti iz pečine. Kljub dežju so se popoldne odpravili do Ribčevga Laza in nato v bližnji gozd, kjer so na dveh različnih lokacijah vzorčili gozdne ploskve.

3. dan

Tretji dan tabora je bil zelo športno obarvan. Dopoldne so se dijaki s kolesi odpravili v dolino Voje. Od tam naprej so se odpravili peš do jame, kjer so si ogledali jamski ekosistem in izmerili abiotske dejavnike. Iz jame so odšli do slapu Voje in do Hudičevega mostu. Po napornem dnevu je sledilo še samostojno praktično delo.

4. dan

V četrtek so se dijaki odpravili na raziskovalni pohod okoli Bohinjskega jezera. Ustavili so se na štirih vzorčnih mestih, kjer so izmerili temperaturo in pH vode ter odvzeli vzorec za kasnejše kemijske analize. Popisovali so rastlinske vrste ter bentoške nevretenčarje. Tekom popoldneva so dijaki skupaj s kolegi zamejskimi slovenic iz Trsta izvedli hitre teste za analizo vode in ugotovili, da je Bohinjsko jezero v dobrem stanju in primerno za kopanje.

5. dan

Zadnje jutro v Bohinju je bilo deževno, dijaki pa so se lotili še zadnjih samostojnih nalog. Sledilo je pospravljanje sob, oddajanje skript in odhod na avtobus proti Ljubljani. Dijaki so teden zaključili obogateni z novimi izkušnjami s terena, malo utrujeni a zadovoljni.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki