Bodoči slaščičarji in peki na mednarodni mobilnosti na Nizozemskem 2024

Bodoči slaščičarji in peki na mednarodni mobilnosti na Nizozemskem

Dijaki programa slaščičar in pek iz BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstven šole, so v oktobru 2024 na praktičnem usposabljanju na partnerski šoli Zadkine v Rotterdamu, na Nizozemskem. V okviru izmenjave opravljajo prakso v šolski slaščičarni in pekarni, kjer spoznavajo tradicionalne nizozemske postopke dela z čokolado, marcipanom ter izdelavo priljubljenih spekulas piškotov.

Poleg bogatega strokovnega znanja, ki ga pridobivajo pri pripravi slaščic in pekovskih izdelkov, dijaki v prostem času raziskujejo Rotterdam in njegove znamenitosti. Mesto jih navdušuje s sodobno arhitekturo, živahno kulturo in številnimi možnostmi za izlete v okolico.

Izkušnje, ki jih pridobivajo na Nizozemskem, jim bodo pomagale razviti poklicne spretnosti in širiti svoje obzorje o različnih slaščičarskih tehnikah ter peki. Vabljeni k spremljanju njihovega bloga. 

Preberi blog

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki