Gozdna pedagogika BIC Ljubljana 2024

Gozdni pobeg bodočih naravovarstvenih tehnikov

3. 9. 2024 je učiteljica BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole, Pia Golob v sodelovanju z zavodom Gozdne izvedla gozdni pobeg, nato pa je sledila delavnica, ki temelji na gozdni pedagogiki. Gozdna pedagogika je izobraževalni pristop, ki spodbuja otroke in odrasle, da se učijo skozi neposredne izkušnje v naravi, raziskujejo in se povezujejo z okoljem. Narava nam nudi bogato učno okolje, ki spodbuja raziskovanje, ustvarjalnost, fizično aktivnost ter razvija veščine, kot so reševanje problemov, sodelovanje in empatija do narave.

Gozdni pobeg in delavnica sta bila pripravljena za dijake 2. letnika programa naravovarstveni tehnik. Zasnovana sta bila kot interaktivna in zabavna dejavnost, ki  udeležence spodbuja k razmišljanju, sodelovanju in uporabi naravnih virov za reševanje nalog.

Gozdna pedagogika

Delavnica je bila odlična priložnost, da udeleženci skozi igro in zabavo spoznajo vrednote gozdne pedagogike. Z aktivnim učenjem v naravnem okolju smo spodbudili ustvarjalnost, sodelovanje in spoštovanje do narave, kar so pomembne vrednote za osebni razvoj in trajnostno prihodnost.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki