Prehrana pri sladkorni bolezni: kaj in kako jesti ter čemu se odpovedati

Za uspešno obladovanje sladkorne bolezni je ključnih več dejavnikov, med katerimi pomembno mesto poleg rednega gibanja in zdravega življenjskega sloga zavzema tudi pravilna prehrana. Zato so se na Okusno.je odločili, da tej tematiki ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki ga obeležujemo 14. novembra, na portalu Okusno.je namenijo več pozornosti. Vsem, ki se z boleznijo že spopadate ali pa ste se z diagnozo šele nedavno soočili, želimo ponuditi širok nabor uporabnih informacij, s katerimi boste lažje začrtali smernice zdrave prehrane, prilagojene sladkorni bolezni.

Njihova sogovornica za pripravo prispevka je bila naša sodelavka, Eva Grohar Gros, univ. dipl. inž. živ. tehnol., predavateljica na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v programu živilstvo in prehrana.

Preberi prispevek na Okusno.je.
Preberi še recepte jedi za sladkorne bolnike.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki