10 let prostovoljstva na BIC Ljubljana

10. let prostovoljstva na BIC Ljubljana smo obeležili z medgeneracijskim piknikom

V četrtek, 20. 6. 2024, smo za naše prostovoljce dijake, študente in mentorje v okviru prostovoljstva na BIC Ljubljana pripravili zaključni dogodek, ki so ga obogatili naši najmlajši prijatelji iz vrtca Galjevica in Slavine. Za nas so pripravili različne rajalne igre, v katerih smo se preizkusili prav vsi, učitelji, dijaki, študenti in malčki. Povezovanje generacij v igrah smo obogatili z glasbo. Ob koncu smo prostovoljcem podelili zahvale za opravljeno prostovoljsko delo, otrokom pa medalje za celoletno sodelovanje v skupnih aktivnostih ter za udeležbo in pripravo iger na zaključnem pikniku. Skupaj smo se tudi posladkali in osvežili s sladoledom, sladicami in prigrizki, ki so jih za nas pripravili v šolski kuhinji.

Letos na BIC Ljubljana obeležujemo 10 let organiziranega prostovoljstva v našem zavodu. Hvaležni smo našim prostovoljcem in mentorjem, ki spodbujajo različne aktivnosti, in smo nanje ponosni. Zahvaljujemo se vsem, ki tako ali drugače prispevate k prostovoljstvu in k solidarnosti v družbi.

BIC Ljubljana je od oktobra 2014 del slovenske mreže prostovoljskih organizacij, ki vključuje 1100 organizacij in je največja vsebinska mreža, priznana v državi. Prostovoljsko delo ima velik pomen za razvoj in prihodnost. Prispeva k razvijanju vrednot solidarnosti, socialnemu in siceršnjemu napredku družbe, zato ga je potrebno negovati in ustrezno vrednotiti.

Prostovoljci BIC Ljubljana so aktivni na različnih področjih: izobraževalnem, socialnem, športnem, rekreativnem, zdravstvenem, kulturnem, okoljskem, v kriznih situacijah in na mnogih drugih področjih. S prostovoljnim delom se pokaže javnosti prispevek prostovoljcev na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni pri doseganju razvojnih ciljev tega tisočletja.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki