Tečaj samoobrambe na BIC Ljubljana. Učiteljica Katarina Nared Volavšek z dijakinjami

Naša učiteljica Katarina dijakinjam že 20 let predaja znanje samoobrambe

Ali veste, da na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli dijakom v okviru 3. ure športne vzgoje ponujamo tudi tečaj samoobrambe?

O tem je za spletni portal zadovoljna.si spregovorila Katarina Nared Volavšek, dolgoletna učiteljica športne vzgoje na naši šoli. Pred približno 20 leti se je odločila, da se poglobi v veščine samoobrambe in pripravi poseben program za dijakinje, ki jih je takrat učila. S posluhom vodstva šole je uspela pripraviti tečaj samoobrambe, ki ga je vključila v pouk športne vzgoje.

Sprva je tečaj samoobrambe vodila v svojih razredih, sčasoma pa so se tečaji razširili tudi na razrede njenih kolegov. "Zaradi izkazanega interesa, da bi bile tega poduka deležne vse dijakinje, ki si tega želijo, smo samoobrambo za dekleta dali v nabor 3. ure športne vzgoje, tako imenovanih izbirnih športov. Izvedli smo ga v obliki 18-urnega tečaja, za katerega sem zbrala tudi gradivo oziroma oblikovala priročnik (za interno rabo)," pojasnjuje Nared Volavškova, ki se je odločila, da na zaključne ure povabi še kriminalista oziroma kriminalistko, ki je z dekleti delil svoj pogled na varnost v družbi in pomen samozaščite, prav tako je predstavil aktualne številke s terena in osvetlil dejansko problematiko, dekletom predstavil različne pripomočke, jim dal različne nasvete ter bil na voljo za njihova vprašanja.  

Kmalu so tudi dijaki pokazali zanimanje za samoobrambo zato smo v sodelovanju z bivšim dijakom, ki je trener juda, pripravili program za vikend borilnih veščin. Gre za tridnevni dogodek, ki vsako leto privabi od 70 do 90 dijakov in dijakinj ter navduši vse udeležence.

Več o pomenu samoobrambe v sodobni družbi, tečaju samoobrambe na BIC Ljubljana in vikendu borlinih veščin preberite v intervjuju z našo učiteljico Katarino Nared Volavšek prispevku na spletnem portalu zadovoljna.si. 

Za portal zadovoljna.si so o pomenu samoobrambe in varnosti v vsakdanjem življenju spregovorile tudi naše dijakinje BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole. Preberi prispevek.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki