"Gostinstvo ponuja vsem zaposlenim čudovito delovno okolje, polno lepih trenutkov v družbi prijaznih ljudi. Zame je to eden izmed najlepših poklicev, pri katerem ni noben dan enak drugemu. Vendar pa moram poudariti, da v kolikor tega poklica ne opravljaš s srcem in dušo, ta poklic zagotovo ni zate. Natakar mora biti uglajen, zadovoljen, samozavesten, razgledan, izobražen, urejen, strokoven in predvsem gostoljuben. Vedno mora biti v koraku s časom in korak pred gosti. Znanje, ki ga pridobi s formalnim izobraževanjem, je samo osnova, na kateri mora vedno znova graditi. Trendi v gostinstvu se nenehno spreminjajo, kakor se spreminjajo tudi gostje, ki so vse bolj izobraženi, razgledani in, kar je prav, tudi zahtevnejši. Stalno učenje, izobraževanje in usposabljanje so osnovni pogoji, da je lahko natakar gospod, ki streže gospem in gospodom."
Boštjan Humski, predavatelj na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli