Natečaj za lokalno jed Četrtne skupnosti Rudnik 2024

Vabimo: natečaj za lokalno jed Četrtne skupnosti Rudnik

Lokalne jedi niso le hrana. So zgodbe, tradicije in kultura.

Skupaj s Četrtno skupnostjo Rudnik v sklopu meseca Četrtne skupnosti Rudnik vabimo lokalne prebivalce in vse, ki ste kakorkoli povezani z ČS Rudnik, k sodelovanju v natečaju za lokalno jed ČS Rudnik OKUSI RUDNIŠKE ČETRTI, kjer lahko prijavite svoj avtorski recept.

Vabimo vas, da ustvarimo pestre kulinarične zgodbe, sladke, slane, slastne, ki temeljijo na lokalnih sestavinah ali ponazarjajo naravne in kulturne značilnosti Četrtne skupnosti Rudnik.

8 izbranih finalistov bo svojo jed predstavilo na Dnevu ČS Rudnik, 21. septembra 2024, kjer se bo njihova jed degustirala, zmagovalka oz. zmagovalec natečaja in recept pa bosta predstavljena v glasilu Rudniška četrtinka.

POGOJI SODELOVANJA
  • Naloga prijavljenih je priprava avtorskega recepta za lokalno jed na natečaju Okus Rudniške četrti.
  • Prijavijo se lahko prebivalci Četrtne skupnosti Rudnik ali tisti, ki so prek lokalnega društva, šole, vrtca, drugih zavodov, organizacije ali na kakršenkoli način povezani s ČS Rudnik.
  • Vsak tekmovalec se lahko prijavi le z eno jedjo.
  • Jed naj vsebuje lokalne sestavine* in/ali naj bodo pri izgledu upoštevane naravne, kulturne in druge značilnosti ČS Rudnik *
  • Tekmovalci lahko pripravijo slano ali sladko jed. Receptura naj bo napisana za 4 osebe.
  • Končna prijava mora vsebovati: osnovne podatke tekmovalca, šifro, ime jedi, pisni recept, fotografijo pripravljene jedi, kratek opis uporabljenih tehnik in opis, zakaj je to lokalna jed (lahko le opis uporabe sestavin, lahko je »zgodba«).
  • Prijavite se na podlagi prijavnice.
  • Prijavnico oddajte prek spletnega obrazca. Če imate problem z oddajo spletnega obrazca, pišite na elektronski naslov rudniska.cetrtinka@gmail.com, da dobite obrazec za prijavo in ga nato vrnete po elektronski pošti. Lahko tudi pokličete v ČS Rudnik, 01 428 03 45 in se za oddajo prijavnice dogovorite osebno.
  • Po prvi prijavi vam bomo po elektronski pošti, ki ste jo navedli v prijavnici, poslali dodatne informacije.
  • Rok za končno prijavo je 20. 8. 2024 do 24h
  • Strokovna komisija bo gradiva sprejela v šifrirani obliki, zato ne bo vedela, komu recepti pripadajo.
  • Strokovna komisija je sestavljena s sedmih članov, strokovnjakov s področja gostinstva, turizma, etnologije ter predstavnikov Četrtne skupnosti Rudnik in Turizma Ljubljana.
  • Strokovna komisija bo do 31.8.2024 izbrala 8 finalistov. O odločitvi bo obvestila  vse sodelujoče. Izbrane kandidate bo po naključnem vrstnem redu povabila na zaključni dogodek.
  • 8 izbranih finalistov bo svojo jed predstavilo na Dnevu ČS Rudnik, 21. septembra 2024, kjer se bo njihova jed degustirala.
  • Na izbor zmagovalca bosta vplivali inovativnost jedi in oblika, ki naj jo navdihujejo elementi iz četrtne skupnosti Rudnik. 
  • Kriterij za ocenjevanje: uporaba lokalnih sestavin (30 %), okus (30 %),kreativnost (20 %), predstavitev jedi (15 %), ime (5 %).
  • Sodelovanje na natečaju je prostovoljno. Stroške priprave jedi, za pripravo recepture in za degustacijo, nosi tekmovalka oz. tekmovalec.
  • Zmagovalka oz. zmagovalec natečaja za lokalno jed Okusi Rudniške četrti bo prejel diplomo, priznanje za kulinarično ustvarjalnost, medaljo in prehodni pokal, na katerem bo njegovo ime.
  • Zmagovalka oz. zmagovalec natečaja in recept bosta predstavljena v glasilu Rudniška četrtinka.

*Ideje za lokalne sestavine ter naravne in kulturne značilnosti lahko preverite tukaj.

Tukaj preveri še splošne pogoje.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki