V sredo, 23. 11. 2022, smo imeli na Živilski šoli prav poseben dan. V okviru svetovnega dneva hrane, ki ga obeležujemo 16. 10. , je živilski aktiv v sodelovanju z dijaki, slaščičarsko in pekarsko delavnico ter šolsko kuhinjo pripravil degustacijo in razstavo na temo rdeča pesa.
Rdeča pesa je bila predstavljena z morfološkega, pridelovalnega, prehranskega in kulinaričnega vidika. Recepte za pripravo jedi so prispevali tako dijaki kot učitelji. Pri izbiri receptov nismo prisegali samo na videz, ampak smo poleg bogatega okusa želeli predstaviti jedi, pripravljene v skladu s prehranskimi priporočili.
Obiskovalci so lahko poskusili testenine, ješprenčkovo rižoto, kolače, pito, makrone, zvitke, palačinke, kruh in še veliko drugih jedi, ki smo jim dodali rdečo peso.
Odziv dijakov, učiteljev in ostalih obiskovalcev je bil več kot pozitiven.
Aktiv živilcev