Študenti BIC Ljubljana, Višje strokovne šole na sejmu MOS v Celju 2024

Droži, Aljaska in astronavtski ješprenj: Višja strokovna šola na sejmu MOS

V okviru Skupnosti višjih strokovnih šol smo se na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli uspešno predstavili na 56. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva (MOS) v Celju.

Obiskovalci so si v okviru našega izobraževalnega programa živilstvo in prehrana pod mikroskopom lahko ogledali droži, spoznali pripravo droži iz različnih vrst moke ter preizkusili testo za peko doma. Za pokušino smo jim ponudili tudi kruh iz droži.

V okviru izobraževalnega programa gostinstvo in turizem smo obiskovalcem predstavil pomen pridobivanja strokovnega znanja skozi prakso, projekte in ekskurzije, med katerimi izstopajo naše edinstvene strokovne ekskurzije Z BIC Ljubljana okoli sveta, ki so letos prinesle sveža doživetja iz Aljaske.

Posebno pozornost pa je seveda pritegnila predstavitev astronavtskega zajtrka – ješprenj z dimljenim tofujem, orehi in suhimi hruškami. Gre za zajtrk, ki so ga naši študenti obeh programov pripravili za tekmovanje NASA Hunch Culinary Challenge, na katerem so aprila 2024 v Houstonu osvojili odlično 3. mesto. Obiskovalci sejma so tako za trenutek lahko sedli za mizo v vesolju.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki