Podelitev diplom BIC Ljubljana, Višja strokovna šola 2024

Podelili smo diplome novi generaciji študentov Višje strokovne šole

V torek, 28. 5. in v četrtek, 30. 5. 2024, so bile v okviru jubilejne 15. podelitve diplom le-te podeljene 72 novim diplomantkam in diplomantom gostinstva in turizma ter živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. Svečani podelitvi sta potekali v Centru kulinarike in turizma Kult316. Podeljenih je bilo še 6 nagrad in priznanj študentkam in študentom ter diplomantkam in diplomantom za njihove posebne študijske in obštudijske dosežke.

Diplome, nagrade in priznanja sta podelili direktorica BIC Ljubljana, mag. Jasna Kržin Stepišnik ter ravnateljica Višje strokovne šole, mag. Tjaša Vidrih. 

Diplomantke in diplomante gostinstva in turizma je nagovorila sveža diplomantka Lea Juha, tudi prejemnica nagrade za najboljšo diplomantko gostinstva in turizma na podelitvi, ki pa je bila v času študija tudi članica in predsednica Študentskega sveta BIC Ljubljana ter članica Sveta zavoda BIC Ljubljana. V svoji poslanici je zapisala: »Spoštovane diplomantke, spoštovani diplomanti! Z BIC Ljubljana, VSŠ, odhajate Bistri, Inteligentni in Cenjeni. Na BIC Ljubljana ste pridobili paleto znanj, ki predstavlja dobre temelje. To so tako rekoč pravila, v katerih boste sedaj iskali vrzeli, niše skozi katere boste pokazali svojo edinstvenost pri delu. S pridobljenim znanjem delajte čim več neudobnih kariernih korakov. Drznite si imeti izvirne, pionirske ideje in pri tem izstopite iz klišejev. Angažirano delujte na svoji poti in iniciativno gojite nove začetke. BIC Ljubljana vas je naučil tudi, da če ste najpametnejši v prostoru, ste najverjetneje kar v napačnem prostoru. Zato ne le prenašajte, a tudi iščite znanje še naprej. Ostanite strastni, prožni in navdahnjeni tudi na dolgi rok. Uresničite svoje ideje v dejanja in besede v ravnanja.«

Diplomantke in diplomante živilstva in prehrane je v imenu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje pozdravila in vsem čestitala mag. Katja Dovžak, posebno poslanico pa je pripravila Pia Fistrović, prav tako sveža diplomantka živilstva in prehrane ter predstavnica študentov živilstva in prehrane v Študentskem svetu in članica Sveta zavoda BIC Ljubljana. Pia pa je v svoji poslanici kolegom zapisala: »"Spoštovane diplomantke, spoštovani diplomanti! Kot nekdanja predstavnica študentov Živilstva in prehrane ter članica Sveta našega zavoda, mi je v čast, da sem del te posebne priložnosti, ko obeležujemo naše dosežke in vas spodbujamo na nadaljnji poti. Ko pomislim na svoje dni študija, se spominjam izzivov, učenja in novih poznanstev. Vsako predavanje in seminar so bile priložnosti za nova znanja, ki nam bodo koristila na naših poslovnih poteh. Naš študij ni bil le pridobivanje znanja, temveč tudi osebna rast in oblikovanje naše identitete kot strokovnjaki na področju Živilstva in prehrane. Vaše izkušnje in znanje so neprecenljivi viri za izgradnjo boljše prihodnosti. Bodite ponosni na svoje dosežke in imejte zaupanje vase, saj imate vse potrebno za dosego ciljev. Študij ni končna postaja, temveč začetek vaše profesionalne poti. Ne pozabite na podporo in mreženje, ki vam jih ponuja naša šola. Na koncu se zahvaljujem tudi našim predavateljem za njihovo znanje, strpnost in predanost, ki so oblikovali našo študijsko izkušnjo. Diplomanti in diplomantke, naj nas vseživljenjsko učenje vodi in navdihuje. Vsem želim veliko uspeha na nadaljnji poti. Hvala vam."

Obe podelitvi diplom sta bili odlično izvedeni kot študentska projekta v okviru modulov Projekti v turizmu in Projekti v gostinstvu pod mentorstvom ga. Neli Selan, dr. Lee Kužnik, g. Boštjana Humskega in g. Andreja Molka.

Vsem diplomantom in nagrajencem iskreno čestitamo. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki