Rebake, dijaško podjetje na BIC Ljubljana, Živilski in naravovarstveni šoli

Dijaško podjetje ReBake je prejelo priznanje za najboljši reklamni film!

V petek, 10. 5. 2024, se je odvijalo že 11. JA Nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje. V letošnjem letu je sodelovalo 32 šol, 56 učiteljev in 800 dijakov, ki so ustanovili 180 dijaških podjetij. Na regionalnih izborih so izbrali 25 finalistov.

V šolskem letu 2023/24 so dijaki in mentorji na BIC Ljubljana, Živilski in naravovarstveni šoli že deseto leto sodelovali v celoletnem projektu Moje podjetje, ki ga izvaja Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih (ZZSPM) in je del mednarodnega programa Junior Achievement.

V okviru tega projekta so dijaki spoznali vse stopnje poslovanja podjetja - od ustanovitve do njegovega zaprtja. V začetku šolskega leta so dijaki, ki so se prostovoljno vključili v projekt, ustanovili podjetje – delniško družbo, prodajali delnice, iskali podjetniške ideje, izvedli tržne analize ter izdelovali in prodajali izdelke. Vodili so računovodstvo, izračunavali stroške in prihodke ter poslovni izid. Ob koncu leta so podjetja zaprli in izplačali delničarje. Davek na dobiček so prispevali v dobrodelni namen – Florin sklad. Projekt se vsako leto zaključi z zaključnim sejmom in tekmovanjem v različnih kategorijah.

Dve naši podjetji sta sodelovali na finalnem tekmovanju:

  • reBake, d. d., (dijaki 4. ž: Maja Kapele, Žan Zaman, Jože Zlate in Andreja Zrimšek;  mentor Alenka Sedlar Špehar in strokovni mentorji Anita Fajić, Jaka Mihelčič in Simona Škerlavaj Golec),
  • MAL, d. d., (dijaki 1. ta: Lenart Bastarda, Anjuša Veršnjak in Mojca Zupančič;  mentor Alenka Sedlar Špehar in strokovni mentor Marija Vidmar).

Tudi na nacionalnem tekmovanju dijaških podjetij so bili naši podjetniki zelo uspešni. Kljub močni konkurenci je dijaško podjetje reBake, d.  d. doseglo Priznanje za najboljši reklamni film - 1. mesto

Oglej si zmagovalni reklamni film dijaškega podjetja reBake

Sodelovanje v projektu je bilo za dijake zelo koristno, saj so pridobili pomembno podjetniško izkušnjo, ki jim bo zagotovo koristila v kasnejši poklicni karieri.

Vsem sodelujočim dijakom in mentorjem iskreno čestitamo.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki