Zaključek projekta Vetwork

Zaključili smo projekt VETWORK: vabimo k uporabi spletne platforme o rabi digitalnih orodij pri poučevanju

Z veseljem sporočamo, da se je v septembru 2023 uradno zaključil projekt VETWORK v okviru programa Erasmus+, katerega cilj je bil da z organiziranjem prilagojenih, kontaktih usposabljanj usposobi učitelje poklicnih programov, kako v svoje delo/poučevanje (v razredu) vnesti že usvojena znanja in kompetence s področja digitalne pedagogike, ki jih pridobivajo v okviru drugih usposabljanj/aktivnosti.

VABIMO K UPORABI SPLETNE PLATFORME DIGITALNA KARTICA

Eden od rezultatov projekta, je spletna platforma kjer so vsebine so prispevali izbrani učitelji partnerskih šol s področja poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Platforma z imenom Digitalna kartica z meniji (krajše DMC - Digital Menu Card) je hkrati metodološki repozitorij in knjižnica učnih vsebin PIU. Ponuja "vse na enem mestu", kjer lahko:

  • spoznate izobraževalne metode, ki so jih drugi preizkusili in uspešno uporabili
  • spoznate različna digitalna orodja s praktičnimi primeri uporabe
  • poiščete in uporabite učne načrte učiteljev iz vseh partnerskih šol
  • ustvarite spletni učni načrt ali načrt projekta, ga shranite ter delite z drugimi (potrebna registracija)
  • ocenjujete in dopolnjujete učne vsebine drugih (potrebna registracija)

Spletna platforma DMC je dostopna na povezavi TUKAJ. V vsaki kategoriji je več orodij z navedenimi prednostmi, slabostmi:

  • Pod prvo kartico [Vzemite s seboj] se nahajajo primeri učnih načrtov, pripravljenih s posameznimi digitalnimi orodji in metodami poučevanja s povezavo do le-teh. Omogoča iskanje po izbranih kriterijih.
  • Pod drugo kartico [DIY] lahko ustvarite svoj učni načrt in predstavite svoja priljubljena digitalna izobraževalna gradiva. Potrebna je registracija.
  • Pod tretjo kartico [Sestavine] so zbrana in razvrščena digitalna orodja, ki ne vsebujejo oglasov in ponujajo brezplačno različico. Na voljo je tudi širok nabor inovativnih metod poučevanja in učenja ter virov povezanih brezplačnih vsebin. Omogočeno je  iskanje tudi po vrstah orodja – digitalna orodja za pripravo infografik, snemalnik zaslona, interaktivne vaje, ustvarjanje učnih poti, generator QR kod…

V okviru projekta je nastala tudi e-knjiga Digitalna kultura v poklicnih šolah s pomočjo notranjih inovacij.

Vljudno vabljeni k ogledu, pregledu in uporabi vsebin.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki