Študenti izrednega študija živilstva in prehrane so v sklopu vaj pri predmetu tehnologija prehranskih obratov obiskali Hišo kulinarike Jezeršek, kjer jih je prijazno sprejel Luka Jezeršek. Študenti so iz prve roke izvedeli, kakšne so veščine dobrega vodje in organizacije dela. Spoznali so, kakšen je postopek naročanja in vodenje tehnoloških postopkov v njihovi kuhinji in kakšne so značilnosti izvedbe cateringa po meri naročnika. Med samim ogledom so študenti videli, kako so razdeljena prostorska območja na čisti in nečisti del ter na kakšen način zagotavljajo ustrezne higienske standarde ter pri tem upoštevajo HACCP sistem. Začetki kulinarične zgodbe družine Jezeršek segajo v leto 1975, kjer sta Sonja in Franci Jezeršek začela razvijati novo gostinsko dejavnost - catering. Danes imajo v lasti dvor Jezeršek, od leta 2015 upravljajo restavracijo Blejski grad. Z odlično gastronomsko ponudbo in kulinaričnimi domislicami so prisotni tudi v pivnici Union in Gostilni na Gradu. Hiša kulinarike Jezeršek je zaprla vrata za širšo javnost. Po novem je tukaj sedež podjetja, kjer delujejo skupne službe (računovodstvo, marketing …). V hiši se odvija tudi celotna nabava in logistika, predpriprava živil, glavna kuhinja in slaščičarna ter sodoben skladiščni prostor z ostalimi tehničnimi prostori za catering, pomivalnico, hladilnicami in lastno zorilnico mesa.
Letno organizirajo preko 2500 dogodkov. S svojo kulinarično ponudbo sodelujejo na različnih športnih, poslovnih, protokolarnih, zasebnih in drugih dogodkih. Prisotni so tudi na »Odprti kuhni«, kjer pripravljajo znameniti Jezerškov šmorn. Cesarski praženec oziroma »šmorn« je ena najbolj priljubljenih sladic na dogodkih po Sloveniji.
Na koncu ogleda je sledila še kratka pogostitev.
«Ko si že čisto sit, imaš še vedno prostor za malo šmorna«.