V četrtek, 12. 1. 2023 smo študneti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v šolskih prostorih Centra kulinarike in turizma KULT316, v okviru praktičnih vaj Kuharstva in strežbe z organizacijo dela 2, gostili izjemno priznanega vinarja Jožefa Prusa z ženo Anico, iz vinske kleti Prus.
Praktično vajo sta vodila študenta 2. letnika, Enej Požar (kuhinja) in Vika Rihtaršič (strežba) pod mentorstvom Neli Selan in Boštjana Humskega. Ob odlični kulinariki so nas spremljala vrhunska vina, katere nam je gospod Prus tudi predstavil in nas doživeto popeljal po poti od trte do steklenice vina. Uživali smo ob izjemno harmoničnih in uravnoteženih vinih, ki so se še posebej izkazala v kombinaciji s posameznimi jedmi. Vsi smo se strinjali, da je poroka med hrano in vini zelo dobro uspela, popolnoma navdušila pa nas je Kraljevina, oranžno, letnik 2017, ki smo jo postregli ob gratinirani francoski čebulni juhi. V veliko veselje nam je bilo, da sta bila naša gosta gospod Jožef in gospa Anica Prus, ki sta nas očarala s svojo življenjsko zgodbo, modrimi mislimi, znanjem ter poučnimi nasveti. Ob tej priložnosti se jima prav lepo zahvaljujemo.