Boštjan Humska in Lara Šoštar Pribožič Foto: Blaž Samec Odprta kuhinja 2024

Poletni koktajli: tako jih pripravijo naši mojstri

Svet koktajlov je tako pisan in širok, da jih je nemogoče vse prešteti in razvrstiti, saj vsak dan nastajajo novi, navdušeno pove Boštjan Humski, predavatelj na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v programu gostinstvo in turizem za Odprto kuhinjo:

»Omogočajo ustvarjalnost in inovativnost, vsi, ki nas pijače profesionalno zanimajo, jih spoštujemo kot nekaj, kar ni za recimo temu hitro pitje, ampak za uživanje: že sam čas, ki je potreben, da si ga pripraviš, te napeljuje na to, da boš v tem kozarcu dolgo in pozorno užival,« pravi Boštjan Humski, ki je s pomočjo študentke Lare Šoštar Pribožič odlične koktajle pripravil tudi za Odprto kuhinjo.

Takole so zapisali:

Pred poletjem nas je navdušil, da smo se poglobili v koktajle, ki v ta lahkotnejši čas nekako kar spadajo, opogumil s spodbudo, da vsaj osnove niso težke in nedostopne, na koncu pa še predlagal uporabo učbenika, ki ga je napisal. Res je kakovosten in bogat ter dostopen tudi brezplačno, vsem. Da, mi ga brez slabe vesti priporočamo: v njem je zgoščeno vse osnovno znanje, ki ga človek potrebuje za splošno razgledanost o pijačah.

O pripravi poletnih koktajlov, opremi, sestavinah, okusih trendih, vključno z izvirnimi recepti poletnih koktajlov preberite v Odprti kuhinji. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki