V četrtek, 6. februarja 2020, smo študenti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli na vaji KOD 2 kuhali po navodilih chefa Igorja Jagodica, vodje prestižne restavracije Strelec in dobitnika naziva »chef leta 2019«. Pod njegovim vodstvom smo pripravili smo štiri avtorske krožnike, ki jih strežejo tudi v gostom restavraciji Strelec:
Brancin, daši iz sladkega krompirja, vložen sladek krompir, grenivka, vložen navadni morski koprc
Jakobova pokrovača, vampi, pak choi, vloženo rdeče zelje, pikantna klobasa (N´duja), rjavo maslo
Jagenčji konfit, jagenčji tatar, kremna polenta in citrusi v testenini, cikorija, pinije, jagenčja omaka z kavo
Sorbet rdeče pese in malin, sivkina pena, črni oreh, ganache Ruby čokolade
Ponovno smo bili navdušeni nad številnimi tehnikami, izbranimi okusi in izgledom pripravljenih jedi. Študenti SOD 2 so pripravili svečano omizje, postregli in predstavili vina, ki so jih izbrali k pripravljenim jedem.
Igorju Jagodicu se najlepše zahvaljujemo, da se vsako leto odzove na naše vabilo in je pripravljen nesebično deliti svoje bogato znanje.