Tudi na BIC Ljubljana smo se vključili v Teden italijanske kulinarike v svetu, ki je letos potekal med 19. in 24. novembrom. Osrednja tema je bila »Kulinarično izobraževanje: Kultura okusa«, njen namen pa je bil promocija italijanskega pristopa k pripravi hrane, kulinarično izobraževanje in informiranje potrošnikov. Tako je v sredo, 20. 11. 2019, na BIC Ljubljana chef Stefano Rado iz Ristopizza Capriccio izvedel delavnico priprave prave italijanske pice. Predstavil je osnovne surovine (seveda, vse naravnost iz Italije), postopek priprave, značilnosti pice, nato je sledila peka v krušni peči in v električni pečici. Pobudo za sam dogodek je podala ITA Ljubljana - Italian trade agency Ljubljana, ki skrbi za promocijo italijanskih podjetij v Sloveniji. Naši dijaki, študentje in učitelji so se na delavnici veliko naučili, chef Stefano Rado pa je v času enourne delavnice pripravil in spekel kar 24 pic, saj je testo, katerega značilnost je, da vsebuje poleg osnovnih surovin za pico zelo malo kvasa in vzhaja pri različnih temperaturah 36 ur, že prinesel na delavnico. Z veseljem smo vse te prave italijanske pice tudi poskusili. In bile so odlične.
Zadnje novice
Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo
prijavite se na našo listo