Dijaki 4.ž in 2.ta programa živilsko-prehranski tehnik so se od 26. 9. do 27. 9. 2019 udeležili dvodnevne strokovne ekskurzije v Italijo. Tradicionalne izdelke ACETO BALZAMICO-MODENA, PARMIGIANO REGGIANO - PARMEZAN, PRŠUT PARMA so dijaki spoznali in spremljali njihovo tradicionalno zaščiteno proizvodnjo. Spoznali kulturo srednjeveških mest - Mantove, Modene in Parme, kjer se prepleta gotika, realizem, barok in so biseri v industrijsko razviti Severni Italiji. Italijansko gastronomijo smo okušali preko dneva; pizze, panini, focaccia, gelato in zaključili s tipično večerjo: penne con prosciutto cotto - testenine s šunko, ravioli di ricotta con burro e salvia – ravioli s sirom in žajblom, pollo al forno con patate – pečen piščanec s krompirjem, crostata di marmellata – pita z marmelado.
Polni vtisov in pregreti od sonca smo se v poznih večernih urah vrnila v Ljubljano.