Ob koncu leta nazdravimo s koktajlom LJUBLJANSKA VRTNICA
Tik pred nami je praznovanje novega leta, seznami novoletnih zaobljub so že skoraj dokončani, praznično vzdušje se širi v vse smeri in bolj ali manj že vemo, kje in s kom bomo skočili čez polnočni prag v novo leto. Da pa bo praznovanje še posebej prijetno vam z veseljem predstavljamo namig za pripravo koktajla Ljubljanska vrtnica, ki je avtorski koktajl študentov BIC Ljubljana.
Receptura:
- 1,5 cl Aperitivo Rosato
- 1,0 cl Liker vrtnice
- 1,0 cl Sladkorni sirup
- 2,0 cl Sok sveže grenivke
- ½ Beljaka
- 4 cl Penina (suho)
Priprava:
- Pripravimo delovni prostor z vsemi pripomočki, dekoracijo in pijačo.
- S pomočjo barske prijemalke ali barske lopatice kozarce v katerih bomo mešano pijačo postregli napolnimo z ledom. Kozarce z ledom z enakomernimi krožnimi navpičnimi gibi frapiramo (ohladimo).
- Nato najprej v ročnem mešalniku dobro pretresemo jajčni beljak, dolijemo vse sestavine po recepturi razen penine, dodamo led in ponovno močno pretresemo.
- Iz kozarcev odstranimo led.
- V kozarce najprej natočimo penino in nato dolijemo močno pretreseno pijačo iz ročnega mešalnika z uporabo dodatnega cedila (double strainer) in pazimo, da je pijača v vseh kozarcih enakomerno porazdeljena.
- Dekoriramo s svežimi vrtničnimi listi.
Na zdravje!