Diplomanti BIC Ljubljana v Michelinovem vodniku 2024

Diplomanti BIC Ljubljana v Michelinovem vodniku

Najprestižnejši gastronomski vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Za to so zaslužni predvsem izjemni kuharski mojstri in mojstrice in njihove ekipe, ki z izjemno kreativnostjo, prizadevnostjo in trdim delom skrbijo za personalizirana kulinarična doživetja svojih gostov. Drznemo si trditi tudi, da k uspehom pripomorejo tudi naši predavatelji in inštruktorji na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v programu gostinstvo in turizem, saj je tudi v letošnjem vodniku zasijalo kar nekaj naših diplomantov!

Poleg Matjaža Hribarja in Damjana Wallnerja iz Restavracije A3 , v Michelinovem vodniku svojo izjemnost kažejo tudi naši drugi diplomanti, med njimi Mojmir Šiftar iz restavracije Pen klub, ki je tudi sodnik v MasterChefu ter Izidor Kržišnik iz restavracije Landerik. Čestitamo vsem!

Prve Michelinove zvezdice in druge znake Michelinovega vodnika je Slovenija dobila v letu 2020.

V Michelinov vodnik je bilo za leto 2024 uvrščenih kar 63 restavracij, kar kaže na stalen napredek živahne gastronomske scene. Tudi letos se s tremi Michelinovimi zvezdicami lahko pohvali Hiša Franko chefinje Ane Rošdve zvezdici ohranja krajnskogorska Restavracija Milka, kjer ustvarja chef David Žafran z ekipo. Sedmim slovenskim restavracijam z eno Michelinovo zvezdico pa se letos pridružuje še ena – to je Restavracija Pavus na Gradu Tabor nad Laškim, kreativno gastronomsko »igrišče« chefa Marka Pavčnika. Poleg prestižnih zvezdic je v Michelinovem vodniku 2024 tudi 5 novih restavracij z znakom Bib Gourmand.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki