Slovenski meni v družbi Vinske kleti Prus

Slovenski meni v družbi Vinske kleti Prus

Dne 22. 1. 2020 smo pri vajah SOD 1 in KOD 1 pripravili pogostitev na temo slovenske kulinarike v družbi Vinske kleti Prus. Sardele na šavor s hrustljavo polento je odlično spremljal Sauvignon, suho, 2018. Portugalka, suho, 2019 je lepo dopolnila zeljne krpice s šunkino omako, ocvrtim zeljem in popečeno slanino. Jagnječji hrbet z rožmarinom, sotiran brstični ohrovt, pastinakov pire in ožgano korenje smo postregli ob zelo lepo uravnoteženi Modri frankinji, 2016. Za konec pa seveda ni šlo brez Prusovih odličnih predikatov saj smo ob Kobariških štrukljih s karamelno omako in penečim šodojem postregli Rumeni muškat izbor, sladko, 2016, ki nam je pričaral popolno harmonijo. V veliko veselje in čast nam je bilo, da sta nas s svojo prisotnostjo počastila ga. Anica in g. Jože Prus (http://www.vinaprus.si), ki sta nam odlično predstavila njihovo klet in vsa vina, za kar se jima prav lepo zahvaljujemo.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki