Dijaki BIC Ljubljana na delavnicah v projektu Food Ture

Delavnice za dijake na temo trajnostnih prehranskih sistemov

BIC Ljubljana, Živilska in naravovarstvena šola je šolskem letu 2024/2025 sodelovala v projektu "Food Ture", ki je namenjen spoznavanju trajnostnih prehranskih sistemov in iskanju rešitev za boljšo prihodnost hrane. V razredu 3.sp so aktivnosti vodile učiteljica predmeta osnove podjetništva in prodaje, Alenka Sedlar Špehar in tudi zunanje mentorice, Maja Juršič iz JA Slovenija, Maša Kovič-Dine in Eva Štraser iz Skills for future.

Dijaki so ob interaktivnih aktivnostih spoznavali povezave med prehranskimi sistemi, podnebnimi spremembami in trajnostnim razvojem. Razpravljali so o izgubi hrane, odpadkih, globalnih oskrbovalnih verigah in vplivu prehranjevalnih navad na okolje, gospodarstvo in družbo. Pri tem so uporabili pristop sistemskega razmišljanja, ki ga spodbuja projekt.

Delavnica je bila izjemno uspešna. Dijaki so aktivno sodelovali, delili svoje ideje in razvijali rešitve za bolj trajnostno prihodnost z zmanjševanjem zavržene hrane. Tako so predlagali omaro za izmenjavo odvečne hrane, pridelavo cvetlic na kompostirani hrani, mobilno aplikacijo, ki bi nas usmerila v nakup zgolj nujno potrebnih sestavin.

#bicljubljana

    Powered by

    • This feed is Powered by
Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki