Na predavanjih Barmanstva in Strežbe z organizacijo dela 2 smo študenti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v sodelovanju s podjetjem Merit HP (https://www.merit.si) in g. Jasminom Burzićem izvedli predavanje in degustacijo na temo Cognac ter predavanje in degustacijo na temo viskijev.
Z veseljem smo prisluhnili zanimivemu in strokovnemu predavanju o zgodovini, surovinah, destilaciji, zorenju, mešanju in vseh skrivnostih Eau de vie - vode življenja. Degustirali in uživali smo ob žlahtnih aromah in okusih različnih vrst konjakov (V.S., V.S.O.P, X.O) vrhunske blagovne znamke Hennessy.
Predavanje in degustacijo na temo viskijev je vodil gospod Jasmin Burzić, ki nas je na zanimiv in poučen način popeljal v čudoviti svet viskijev. Degustirali smo viskije blagovnih znamk GLENMORANGIE, JURA, ARDBEG in TAMNAVULIN.
Ob tej priložnosti se prav lepo zahvaljujemo podjetju Merit HP ter gospodu Jasminu Burziću za vso posredovano znanje.